gaz yememe sorunu

furkan454545

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
18
Tepkime puanı
0
Puanları
0
opel vectra b 2002 model 1.8 benzinli. benim de arabamla alakalı şöyle bir sorunum var. arabayı çalıştırdığımda titreyerek çalışıyor sanki dizel motor gibi. yola çıktığımda bazı zamanlar gaz yemiyor. gaza ne kadar basarsam basayım 3000 deviri geçmiyor sanki boğuluyor gibi. ama bazı zamanlarda gaza bastığımda gaz yemiyor sonra öyle bir hızlanıyor ki sanki arabada turbo var. uzun yolda ara sıra yapıyor. motor soğukken daha çok yapıyor. sizce bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?
 
boğaz kelebeği ve egr valfi temizlenmesi ilk aklıma gelenler. bobine bakılabilir ama araç 3000 deviri geçmiyor ise devir sensöründe sıkıntı vardır.
 
boğaz kelebeği ve egr valfi temizlenmesi ilk aklıma gelenler. bobine bakılabilir ama araç 3000 deviri geçmiyor ise devir sensöründe sıkıntı vardır.

araba ile 180 km gördüm sorun yok ama ara sıra yapıyor. gaz pedalına bastığımda gaz yemeyince tekrar gaza basıyorum sanki arabada turbo var gibi asılıyor. 3000 deviri geçiyor.
 
bugün sabah çalıştırdığımda sarsıntılı çalıştı ama ısınınca normale döndü. gaz yememe sorunu devam ediyor.
 
Buji, Buji kablosu, ateşleme bobini, egr valfi, boğaz kelebeği benim aklıma gelenler bunlar.
 
Buji, Buji kablosu, ateşleme bobini, egr valfi, boğaz kelebeği benim aklıma gelenler bunlar.

bujileri dün değiştirdim. bugün elektrikçiye gidip baktıracağım kablolarda bir sıkıntı var dediler. çalışırken hafif ses geliyor.
 
Hangi kablolarda ? buji mi elektrik tesisatı mı ?

büyük ihtimalle buji dediler ama bilgisayara bağlayıp kesin soruna baktıracağım.
 
Geri
Üst