Gösterge ve teyp ışıkları yanmıyor.

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mstf_shn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mstf_shn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ara 2012
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhaba. Uzun yoldayken şarj dinamosunun kömürleri bittiği için yolda kaldık ve Sivrihisar'dan Ankara'ya kadar aküdeki mevcut şarj ile gittik. Ankara'da şarj dinamosunun kömürleri ve kayışı değişti, akü değişti Mutlu 72 amper takıldı. Bir aydır hiçbir sorun yoktu. Şimdi aracın gösterge paneli ışıkları, teyp ışıkları ve çakmaklık ışığı yanmıyor. Gösterge panelindeki her şey çalışıyor, teyp çalışıyor, çakmaklık çalışıyor, bilgi ekranı çalışıyor, km bilgisi yazan ekranın ampülüde yanıyor ama diğer ışıklar yanmıyor. Tavan lambalarında bir sorun yok onlar yanıyor. Farlar, parklar, sisler hepsi yanıyor. Sigorta kutusundaki bütün sigortaları ölçtüm sağlam. Gösterge panelini söküp ampullerini 12v bir adaptör ile kontrol ettim hepsi sağlam. Araç Combo 2007 1.3 cdtı. Yorumlarınızı, fikirlerinizi, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
 
Yanlış anlamayın ama acaba far düğmesi yanından ışıkları en kısığa almış olabilirmisiniz?

imla hataları için affola mobil gönderi
 
Sigorta atmış gibi.o bölge aynı sigortaya bağlıdır bi ihtimal.sigorta atmamış olsa bile çıkarıp temizleyip takın düzelebilir

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Sigorta atmış gibi.o bölge aynı sigortaya bağlıdır bi ihtimal.sigorta atmamış olsa bile çıkarıp temizleyip takın düzelebilir

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Keşke sigortadan olsa. Şimdiye çoktan çözmüştüm, malesef değil.
 
Antalya Akdeniz sanayi ozel servise gittim. Sigortalar saglam dedi. Tech2 ye bagladı aydınlatma hatası var fakat silemiyorum dedi. Gövde kontrol modülüne bakmamız lazim dedi. Servis kalabalık oldugu için bayram sonuna bıraktık. Yolda bırakmaz dedi. Bayramdan sonra bakacağız artık.
 
kontakları yapışmış bir röle bile olabilir.Kutupbaşını söküp 10 dk bekleyip takın düzelebilir.

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
gövde kontrol modülü arızası. astra g nin ki 400 liraydı 2 yıl önce işçilik dahil
 
Opellerde gösterge panel arızaları biraz sıkıntılı. İşçiliği zahmetli bunlarda. Yani sigortalarda sağlam diyorsunuz. Sizdeki sorunda göstergede devir, hız vs. düzgün çalışıyor, Km bilgisi falan düzgün vaziyette gözükmekte fakat göstergede arka ışıkları yanmıyor diyorsunuz. Büyük ihtimal tek sorun göstergede arka entegrede çatlak olabilir. Bunun içinde 150 TL gibi bir ücret alıyorlar.
Hayırlı günler.
 
kontakları yapışmış bir röle bile olabilir.Kutupbaşını söküp 10 dk bekleyip takın düzelebilir.

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet bu aklıma gelmisti ama firsat bulamadım sabah bir deneyeceğim. Teşekkürler.
 
Geri
Üst