Geçen ay 1,2 easytronic çorsa aldım . 200 tl yakıt ile 400 km gidebildim. yani 100 km de 10 lt yakıyor. Sanırım bir şeyleri yanlış yapıyorum nedersiniz?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Arabam yeni yani ilk aldığım benzinde 10 lt yaktı ,daha sonra 100 Tl ile 200 km gittim yine yaklaşık 10 lt. Acaba arabanın yeni olmasının da bir etkisi varmıdır? Çk dur kalk yapmadım ama tabi arabaya yabancı olmanın etkisi de vardır belki.
Benzinli aracın sıkışık trafikte daha fazla gitmesini bekleyemezsiniz, hele ki manuel değil easytronic bi de Aracınızda bir sorun yok tamamen normal benzinli araç gibi yakıyor. Siz bakmayın benzinde 25 kuruş yakıyorum diyenlere, öyle bir dünya yok.
Resmi bilgilere göre (Opel - Corsa D 5-door - 1.2 i 16V ECOTEC (80) - Technical specifications, Fuel economy (consumption)) 7.7 litre diyor ancak bu rüzgarsız, dümdüz asfaltta, eğimsiz bir yolda, ortalama bir trafik düzeyi varmış gibi ve dikkatli bir şekilde kullanıldığında ortaya çıkan değerdir. Günlük hayatta üstüne 2-3 litre eklemek gerekir.
peki manuel modda kullanırsak benzin tüketimide katkısı olurmu sizce?