100 oktan zarar verirmi?

mustafaemre

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlarlarım shellde olan 100 oktan benzini hız için çok tavsiye ettiler performansı baya artırıyomuş araçların.Aracım Opel astra cd 2000 model zararı olurmu??

zararı öncelikle bütcene olur. zira 100 oktan 95 ve 97 ye göre yaklasık 400 ykr daha pahalı su an 4.90 civarında die biliyorum litresi.

ben de geçende merak edip baktım benim aracın kitabına orada daima yüksek oktan kullanınız ibaresi var bir de motorun yan kısmında bir soket var orada kullanacağın oktana göre cip gibi birşey var değiştirmen gerek diye yazıyor 95 se 95 yazan kısmı üste gelecek 97 ise 97 yazan kısmı ama değişimde depoyu tam bitirerek yapman gerek diye de uyarı var enteresan geldi bana

bence yavs yavas alıstırmanız lazım babam range roverda 100 oktan kullanıyor ve normal deyıl anormal gıdıyor bayagı fark ettıyor cengız abı sen sneın arabaya 103 oktan benzın koyabılırısn :D

bencede farkediyo ama depodaki 95 oktanla falan karıştırılmaması lazım

depoyuu bıtırıyımm yuksetıcem 98 kullanıcamsonra 100 alıstırıcam :D

Rusya da nedense servisler hic tavsiye etmiyor...Bujilere zarari oldugunu ve motorun stabil calismadigini soyluyorlar... Ben genede arasira koyuyorum

bnm bildiğim küçük motorlu araçlarda etkisinin çok az hatta hiç olmadığı..

ama yüksek motorlarda farkediyo diye duymuştum...

valla 1.2de ciddi bi fark oluşturuo uzun süre kullandım araç hissedilir şekilde daha stabil ve sessiz çalışıo yani rolantide çalışıp çalışmadığını anlayamayabiliyorsunuz o derece ve araç daha atak oluo ben tavsiye ederim zarar konusunda servis zararının olmadığını söylüyor bence tek zararı cebe :D

Geri