103 bin bakımı yardım...

serkanyıldız

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar merhaba..

Opel corsa 2005 1.2 twinport lpg'li aracımı 5 ay önce bir arkadasımdan aldım.. Bildiğim araç olduğu için yeni de bakımı yapılmıştı o yüzden bi bakıma sokmadım..

Şimdi bi yağ ikaz ışığı yanıyor. Öğlen başladı önce rölanti de yanıyordu akşam kendimi eve atana kadar en son baktığımda aralıksız yanıyordu. Bu arada biraz eksik die yağ ekledim şuan full de.

Yarın ustaya götürücem bi bakımda yapmayı planlıyorum komple.. Bu konularda pek bi bilgim yok nelerr baktırmalıyım değiştirmeliyim hangi yağ kullanmalıyım yardımcı olablir misiniz acaba..?

Triger kayışı değişmeli hiç değişmemiş ise. V kayışı kontrolu

Ya arkadaşlar yağ lambası yanar iken şu araçları kullanmayın illa motoru kucağınıza almaya sanırım niyetiniz var. Araç yağ ile gider eee şimdi yağ lambası yanıyor sen araca git diyorsun da araç gider gitmesine ama sonra da sana güzel bir hediyesi olur. Bu işin şakası olmaz çünkü.

Onların dışında kontrol ediceğim özellikle neler var? Birde yağ tavsiyesi?

Nadir abi öyle bi yerde kaldım ki sahil yolu tek şerit gidiş tek şerit geliş bi yer buldum sağa çektim az bekledim normale dönmedi bende rölanti de sadece yanıodu ısık rölantiye getirmeden ışığı yakmadan getirdim. Sabah ama sanayii ye nasıl gidicem bilmiyorum..

Onların dışında kontrol ediceğim özellikle neler var? Birde yağ tavsiyesi?

Nadir abi öyle bi yerde kaldım ki sahil yolu tek şerit gidiş tek şerit geliş bi yer buldum sağa çektim az bekledim normale dönmedi bende rölanti de sadece yanıodu ısık rölantiye getirmeden ışığı yakmadan getirdim. Sabah ama sanayii ye nasıl gidicem bilmiyorum..

Aman kardeşim aman ki aman sadece bu yağ lambası aracın yağı az kaldı diye yanmaz aklında olsun. Yağ pompası adam gibi çalışmaz ondan yanar. Sonra yağ filtresi şişer araca gerekli yağ basıncı sağlanamaz ondan yanar. Hele bu iki unsur yağ pompası ve filtre şişmesinin hiç şakası olmaz. Direk motoru kilitler.

Önce bu yağ lamba meselesini halledin bi. Bakım kolay.

Arabadan çok anladığım söylenemez ama :) akşam yağ müşürünü kontrol ettim altı komple yağdı muhtemelen ondan die düşünüyorum olabilir mi?

Ayrıca yarın yağ lambası aynı şekilde yanarsa çekiçi çağırmak en mantıklısı gibi..

Arabadan çok anladığım söylenemez ama :) akşam yağ müşürünü kontrol ettim altı komple yağdı muhtemelen ondan die düşünüyorum olabilir mi?

Ayrıca yarın yağ lambası aynı şekilde yanarsa çekiçi çağırmak en mantıklısı gibi..

Kafanı fazla bulandırmak istemem ama yağ konusu dedim gibi şakaya gelmez. Aracın kaskosu var ise temiz mis gibi götürmek en güzeli. Ağrımaz başa ağrı yapar bu iş çünkü.

Evet var ordan halledicem gibi görünüyor sabahki duruma göre..

Birde şu 103 bin de bakım yaptırmayı düşünüyorum da yağı hangi markadan kaçlık alsam daha iyi olur tüplü araç ama çok fazla ses çıkıyor otopark girişinde güvenlikçi dizel dicek kadar çok :) bunun nedeni ne onu da bilmiyorum..

Triger zinciri degisim vakiti gelmis ses ondan yapar. Yagini eksiltme varsa 10/40 , eksiltme(yakma) yoksa 5/30 kullanin. Marka olarak mobil olabilir. Araciniz 3.50/4.00Litre yag aliyor. Yani buyuk kutu (4 litrelik) yag size yetecektir. Yag filtresi olarak GM/Bosch kullanabilirsiniz. Diger filtreler yan sanayi olabilir. Arkadasiniz size arabayi guzel satmis. Bence arkadasliginizi gozden gecirin. Iyi gunler.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri