140tl=680km

valla arkadşım opetten alıyom yakıt bıtmek uzeryken aldım o kadar ınce hesaplamasına gırmedım sızn dedıgınız dogrudur ama tahmını cok ayrıntıya gırmeden soyledıgım degerler arabayı alalı 3 ay oldu.cok fazla yorumda yapamıyorum.:)

Dizel araçlarda mazot ve hava filitresinin temiz olması önemli.Bunların ömrünün kısalması yakıtta %20 lere varan artış göseteriyor diye duymuştum.Tabi bu veri hangi araca göre verilmiştir bilemem ama her araç için sabit olan gerçek hava ve yakıt filitresinin temiz olması gerektiği.Ben dizel araç kullanmıyorum şu anda kullandığım araç benzinli.Fakat dizel araç kullanırken hava filitresini 2000-3000 km de bir benzinlikteki arkadaşlara hava tutturarak temizletiyordum.

yarın ılk işim gidip bi hava tutturmak olacak kardeşim...:))

İnşallah faydalı olur.Ben aracınızın durumunu bilmediğim için nacizane uyguladığım bir yöntemi anlattım.Belki bir faydası olur diye.Umarım faydalı olur :)

eyvallah..:))

aslinda sadece sehirici kulladiginiz icin okadarda kotu bi rakam degil... yani bence ha sehir disida dahil karma olduysa bence kesinlikle cok fazla...

herzaman şehir içi 750 km....

benim anlamadığım bir noktada var 140 tl yakıt alabilmeniz için 45.16 litre mazot almanız lazım. Corsa c lerin deposu zaten 45 litre. Siz mazot alırken deponuz tamamen boş bile olsa en azından içinde 1-2 litre mazot vardır. Bir yerde bir hata var gibi.

corsaların depo kapasitesi 45 lt'dir ancak yakıt borusuna doğru 48-49 lt'ye kadar hacme varabiliyor, bu yüzden ben bir hata olduğunu düşünmüyorum, ayrıca arkadaşımızın kullanım stili çok önemli ve sürekli şehir içinde kullanılmışsa bence 680km biraz az ama normale yakın en azından,,,

bende corsa d var 1.3 cdti , 50 tl = 300 km şehir içi yapıyorum antalyada . ilk depoda 165 km şehir içi + 700 km şehir dışı yakmıştı.

Geri