18 inch jant ve akabinde direksiyonda titreme.

semihkarlav

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
slmlar,

ben arabama 1 ay kadar once 18 inch jant taktirdim. gorunuste hersey guzel hos. janti taktirdim ve 1 hafta kadar sehir ici surdum, bir sikayetim olmadi.
fakat bir isimden dolayi otoyola ciktim 120 km den sonra direksiyonun titremeye basladini farkettim, 170-180 seviyelerinde asiri, hemde cok asiri bir titreme vardi. janti aldigim yere gittim, cok sert surmussun rot ayarlari kaymis dedi.
1500 km falan sakin sur tekerler iyi otursun dedi. var mi boyle bi olay ?
ben ilk defa duyuyorum. yoksa jantlar oturmadimi ya bilmiyorum yani cok guzel gorunuyo ama icim hic rahat degil, buyuk bi sorun cikmasinda korkuyorum.

1-Lastiklerin balansı iyi yapılmamış olabilir.
2-Rot ayarın kaymış olabilir.
3-500km'de falan tam olarak oturduğu doğrudur (1.500km abartılı olmuş) ama yine de bu kadar titremeye yol açmamalı.
4-Orijinalinden daha kalın tabanlı bir lastik taktığında lastik yolda dalma yapabilir, yani yol seçebilir, direksiyon istem dışı olarak sağa sola kaçabilir...

jantlardan önce ön takımda olan bi eksiklikte yapmış olabilir..
benim salıncak takozları zarar görmüşmüş otobanda kandi şerit değiştiriyordu yan rüzgarda falan
ama deştirince hiç problem çekmedim
eğer jant sıfır ise balans problemi olmaz ama
eski kaynaklı bi titremedir lastikler janta alışsın yeni ayardan sonra bişisi kalmaz gibime geliyor...

evet otoyolda surat arttikca zor tutuyorum arabayi yolda, bunu soylemeyi unutmusum.
ve tirlari sollarken yan ruzgara karsi cok hassas oldugunu hissettim.
tahminim bu sorun arabanin yuksekligi arttigi icin. bi kac hafta icinde koni spor amortisor seti takip yapistircam arabayi yere o zaman da paylasicam sizinle gelismeleri

jantların göbekteki bilezikleri takılmamış olabilir yada balansı kaymış olabilir rot ayarında bir bozuklukta olabilir önce yapman gereken jantın birini sök göbek takılmışmı bak eyer göbek yoksa ondan yapıyordur eyer varsa rot balans ayarı yaptır gecer korkulacak bir durum yok

Geri