1998 Astra Gsi sahibiyim. Aracım 130.000 km de. LPG mevcut.
Araba bir süredir devirlenmede ve çekişte sorun yaşıyordu ve özelikle motor soğukken duman atma sorunu vardı. Motorda sarsıntı ve Rolanti sorunu başladı.
Öncelikle tamircimin (dumandan dolayı) sibop lastikleri demesi üzerine sekman atıldı, siboplar değişti ve üst kapak ayaralandı. (üst kapakta hata olmadığı için çok çok ince bir planya yapıldığı söylendi)
Bujiler, buji kablosu, Debimetre ve bobin değiştirildi.
Sorun yine çözülemedi. Motor soğukken hala hafif duman atma var.
Sorunu Enjektörlerin farklı benzin vermesi olabilir mi? diye düşündüm. Bu hafta söküp temizletip, her bir enjektörün verdiği benzin cc'sini ölçtüreceğim.
Yada beyin ile ilgili bir sorun olabilir mi?
Bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum. Teşekkürler.
Araba bir süredir devirlenmede ve çekişte sorun yaşıyordu ve özelikle motor soğukken duman atma sorunu vardı. Motorda sarsıntı ve Rolanti sorunu başladı.
Öncelikle tamircimin (dumandan dolayı) sibop lastikleri demesi üzerine sekman atıldı, siboplar değişti ve üst kapak ayaralandı. (üst kapakta hata olmadığı için çok çok ince bir planya yapıldığı söylendi)
Bujiler, buji kablosu, Debimetre ve bobin değiştirildi.
Sorun yine çözülemedi. Motor soğukken hala hafif duman atma var.
Sorunu Enjektörlerin farklı benzin vermesi olabilir mi? diye düşündüm. Bu hafta söküp temizletip, her bir enjektörün verdiği benzin cc'sini ölçtüreceğim.
Yada beyin ile ilgili bir sorun olabilir mi?
Bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum. Teşekkürler.