2000 cdx şanzımandan gelen ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xmet

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
selam arkadaşlar.bende 2000 model 2.0 Vectra B CDX var.arabayı alalı 8 ay falan oldu.anlatacağım ses benden önceki sahibinde de varmış.ben galeriden aldım.ama önceki sahibini bulup görüştüm."o sesi kafana takma bendeyken de vardı.sorun olmadı" dedi.ses şu şekilde 1. ve 2. viteslerde özellikle düşük devirlerde bir "ŞILDIRTI" sesi geliyor.sanki bişey boştaymış gibi.1-2. viteslerde debriyaja basınca ve diğer viteslerde yapmıyor.sorun şanzımanda diye düşünüyorum.ilçemde önceden opel servisinde çalışmış bir ustam var.ona sordum o da "vectranın bildiğim arızası, şanzımanda bir pim kırılmıştır.kullanmaya devam et bi sorun olmaz" dedi.sizin aranızda böyle bir sorun yaşayan oldu mu? yaptırdıysanız kaça mal oldu?cevaplarınızı bekliyorum.

1 ve 2 de özellikle yokuş çıkarken düşük devirde bu sesi bende duyuyorum şanzımanı 2 kez söktürmüştüm sıkıntı olsa çıkardı sanırım bi problemde yoktu sesi cam açınca duyuyorum genelde

1 ve 2 de özellikle yokuş çıkarken düşük devirde bu sesi bende duyuyorum şanzımanı 2 kez söktürmüştüm sıkıntı olsa çıkardı sanırım bi problemde yoktu sesi cam açınca duyuyorum genelde
aynı durum diyebilirim bulent bey.arabayı yüksek devir kullanırsam ses yok.ama düşük devirde geliyor bu ses.arabamı satmayı düşünüyorum.yaptırıp satsam iyi olacak.alacak olan kişinin kafasına takılacaktır mutlaka.

İç ve dış akslara baktırın.Bendede geliyor ve iç akslarda olduğunu farketti ustam.Bendeki çok rahatsız edici değil o yüzden yaza bıraktım.Tehlike arz edecek bir durumununda olmadığını söyledi.Ancak boşluk artarsa differansiyel ve vites kutusuna zarar verebilir...

ilgine teşekkür ederim TuRkiShPoWeR. ama ustam aks değil şanzımandan bir pimin kırıldığını, şanzımanın sökülüp o kırık parçanın değişmesi gerektiğini söyledi.ama kaça mal olacağını söylemedi.ben de bunun aynısı başına gelenlerden maliyet öğrenmeye çalışıyorum.

vectra cdx 2000 aynı sorun benim aracımdada vardı herşey dahil 600 tl gibi bi maliyet çıkıyo arkadaşlar

ilgine teşekkür ederim TuRkiShPoWeR. ama ustam aks değil şanzımandan bir pimin kırıldığını, şanzımanın sökülüp o kırık parçanın değişmesi gerektiğini söyledi.ama kaça mal olacağını söylemedi.ben de bunun aynısı başına gelenlerden maliyet öğrenmeye çalışıyorum.
sana şanzumanın içinde pim kırılmıştır kullan bişey olmaz diyen ustaya gitme sakın böyle saçmalık böyle ustalık olmaz sakın ona söktürme araban yerinden oynamaz yoksa .

sorun genelde debriyaj setinden oluyor balatanın yayları zamanla sertliğini kaybediyor buda zamanla şanzumanda ve difransiyel bölümünde aşınan dişlilerin vibrasyonla ses çıkarmasını sağlıyor sorun bu öyle pim kırma yok zaten kırık olsa şanzuman dağılır yolda

Geri