2004 Astra g kaç kuruş benzin yakar !!!!!!!!

EyüpSultan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2004 astra g 1.6 elegance oto. vites ortalama kaç kuruş benzin yakar. Benim araç 0,64 kuruş yakıyor bu ne böyle ya acaba neyinde sorun vardır.?

Otomatik arabaya gereğinden fazla yaktırmak çok kolaydır.Otomatik heleki american otomatik arabaya az yaktırmanın en önemli ve nasit yolu sürekli değil ara ara gaza basıp genel olarak arabayı salınımına bırakmaktır.

Ona rağmen km'de 64kuruş yakıyor olmanız demek 100 km'de 64TL yani ortalama 17 litre yakmanız demektir.Bence dediğiniz gibi bir anormallik söz konusu.

Yakıtı etkileyen faktörler
-ateşleme sistemi (bujiler buji kabloları)
-filtreler(hava ve yakıt filtresi)
-Kullanan kişinin pilotajı

Saygılar...

babamın astra g 1.6 da 7 litre filan yakıyır

2004 astra g 1.6 elegance oto. vites ortalama kaç kuruş benzin yakar. Benim araç 0,64 kuruş yakıyor bu ne böyle ya acaba neyinde sorun vardır.?
Aracı çok kısa mesafelerde kullanıyorsanız tüketim değeri normal sayılır. Normal mesafelerde kullanıyorsanız yakıt fazla değil çok çok fazla. Bizim emektar 91 model otomatik 2.0 Vectra bile şehiriçinde 100 km de 8,5-9 litre civarı benzin yakıyor.

Benim astra şehir içinde 0,26 kr yakıyor.Hava filitresine ve bujilerine baktır.Bu kadar çok yakması çok anormal bence.

otomatik ise 100 km de ortalama 10 lt civarı yakması gerek

Astra CD 2000 otomatik. işkence etsem bile o kadar yakmıyor. bilgisayar verilerine göre 80 km hızda 4-6, 100 km hızda 8-10 lt arasıda gidip geliyor. ama 80 km hızda pek kullanmadığımdan mutlak tüketim 10 lt'ye sabitlemiş durumda. yol akdeniz sahil yolu 3-4 kmde bir ışık var.

Benim astra şehir içinde 0,26 kr yakıyor.Hava filitresine ve bujilerine baktır.Bu kadar çok yakması çok anormal bence.[/QUOTEmerhabalar ustam sen 26 kuruşu nekadar önce hesapladın ki senin araba 1.4 en az 300 yakar diyorum ben senin araca son gelen zamlarla hesaplamakta fayda var tabi birde depoyu fullemek lazım şehir içinde 300 kuruşun altında ecotech yok gibi görünüyor...

bende şehir içinde 27 krş yakıyorum araçta 1.6 edition gelnellikle 3 kişiyiz.. :)

ortalama kaç krş yakması lazım aracın ben litre falan anlamıyorum krş olarak söylerseniz çok makbule geçer..

Geri