2005 combo 1.3 tekleme yardim.

ENDUROCAN

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Selemlar herkeze araniza yeni katildim.1 ay önce 2005 125000 km de bir opel combo 1.3 cdti satin aldim.almadan önce topkapi odak ta araci komple baktirdim.egr valfi hata kodu veriyor ve mazot pompasinda terleme var dediler.araci bunlari bile bile aldim.egr valfini aksaray daki turanlar opel özel servisinde temizlettim ariza işiği yakmayida kesti.fakat mazot pompasina bi işlem yaptirmadim conta takimi değişmesi gerekiyormuş damlatmaya başlayana kadar gitsin dedim.fakat aracimda 1.400 - 1.500 devir araliğinda bi kesme yapiyor şu an arabayi silkeliyor gaza bastiğim da 1.500 deviri geçtiğinde kesiyor bu silkelemeyi.belki mazot kötüdür deyip farkli yerlerdende mazot aldim ama sonuç değişmedi.
Başina böyle bir problem gelen varsa veya ustalar fikirlerini yazarsa çok memnun olurum...

Saygilar.

Eger 1500 devirde ani bir kesiş yıgılma oluryor ondan sonra düzeliyorsa sorunun egr valfidir.Benimde başıma geldi 1500 devirde kesiyor yıgılıyor ondan sonra düzeliyodu.Ben delpi marka egr 150 ytl almıştım

predator ARKADAŞIM AYNI SENİN DEDİĞİN GİBİ OLUYOR.AMA ANLAMADIĞIM ESKİDEN ARADA MOTOR İKAZ LAMBASI YAKARDI İSTOP EDİP TEKRAR ÇALIŞTIRDIĞIMDA SÖNERDİ FAKAT BU ŞEKİLDE TEKLEME YAPMIYORDU TAKİ EGR Yİ TEMİZLETENE KADAR.FAKAT ŞU ANDADA MOTOR İKAZ LAMBASI HİÇ YANMIYOR BU EGR NİN DÜZGÜN ÇALIŞTIĞI ANLAMINA GELMEZMİ

Egr sorunlu oldugu için bazen ışık yakar bazen yaktırmaz.Farklı farklı arıza çıkartan bir parça.Bir süreden sonra temizlensede fayda etmiyo.Araç 1500 devire geldigi zaman ya açık kalıyo yada hiç açmıyo buda teklemeye sebep oluyo.En iyisi yeni bir egr alıp tak yada iptal oluyosa iptal etir.Gerçi ben iptal ettirmeme ragmen o teklemeyi yapıyodu.Yinede ustalar bilir.

predator ilgin için teşekkürler.birde ustalarımızın görüşve tavsiyelerini bekleyeyim ben duruma göre hareket edicem.

Rica ederim nedemek.Opelcinin baş belası bi durum bu egr.Ama büyük bi ihtimalle sorunun egr den kaynaklı.Sorunun çözüldügü zaman burada paylaşırsın.

Aynı Sorun Benim COrsa 1,7dede Var.1600 devirde birde 2700 devirde sanki Gaz Pedalına Devamlı olarak bas çek yaparmışım Gibi Bir Silkeleme Durumu Var.Çözümü Bulursanız Buraya Yazarsanız Çözümü Çok Makbule Geçer

Seninki nazardandır Alper. Cadde de milleti tokatlıyon sonra böyle oluyor:) Bu düzensiz çalışmadan olan bir durum. Karışım oranı bozuk desen neden 1600 ile 2500 de yapıyor. (turbo demeyim Allah korusun) yağ değiştirecem zamanı geldi bi Mehmet e gidelim istersen hepsini kitleriz Mehmete:) Hem doktor anlar onun derdinden benimkinide gösterir olmadı okutur üfletiriz:) H içi uygun olursan bende izin alayım işten gidelim... bu pazar yada haftaya ctesi de uyar

Son düzenleme:
Abi Hafta içi Olursa Daha iyi olur bence Eger Sanada Uyarsa :) Ben Gerçi Sordum WasteGate Bir Temizlet Dedi.Sabit Giderken Gaza ASılınca Yemiyor Bazen Çunku.Turboysa İşime Gelir Bakım Yaptırırken Büyütürüm İyi olur :D .Son Leşim Son Kasa Honda civic Hb :D:D

ben dün gece yeni sahra dan hareme inen yoldan 1. köprüye saptım. ordaki rampada kökledim arabada 5 kişi vardı gerçi ama 4. vites 3200 devri geçmedi. bi kesilklik var almıyor gazı sanki. araba boşken deneyecemde şehir içi deneme rampa yokki boş yol falan. ikitelli taraflarında denemek lazım ordada hız kesiciler oluyor. yada gece deneyecem:) bakalım zamanı ayarlamaya çalışayım hbr veririm.

Geri