2006 Corsa 1.2 Twinport Easytronik Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tridimit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tridimit

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,

2006 Corsa 1,2 Twinport Easytronik (50.000 km) aracımla ilgili 2 sorum var.

1-) Dün akşam 3 gündür çalışmayan (hava sıcaklığı gündüz 2 derece gece -8 ye kadar düşmüştü) aracımı çalıştırmaya çalıştım. İlk denememde marş yaparken marş çok zor alarak çalışmadı. Sonrasında tekrar denedim hiç marş basmadı. Marş sesi dahi yoktu. Bu esnada frenleri kontrol ettim. Fren bedalı basılmayacak kadar çok sertleşmişti. 10 dakika bekledim. Tekrar 15-20 saniyelik bir marş zorlamasıyla araç çalıştı. 200 km yol yaptım sonrasında Eskişehirden Bursaya geldim. Aracı durdurdum. 10 ar dakika arayla ik kez çalıştırdım sorunsuz bir şekilde marşta alarak çalıştı. Sıkıntı neden kaynaklanıyor olabilir ?
Marş motorunu yine de göstereyim mi bir yere, fren pedalının sertleşmesini hiç anlayamadım. Araç triptronik olduğu için çalıştırırken frene basıp çalıştırıyoruz, marş almazken fren bedalının basılamayacak kadar sertleşmesini anlayamadım...
2-) Aracım 50.000 km de. Süspansiyonların ve amartisörlerinin sert olduğunu dizayndan ve fabrika çıkışından biliyorum fakat çukur ve tümseklerden geçerken arka koltuklar tarafından çok fazla gacırtı gucurtu geliyor...Bu normal midir?

akünüz bitik

Akü orjinal Opel-GM ve 2010 yılında araca takılmıştı. Yaklaşık 3 sene oldu. Akü'den şüphelenerek yolda kontrol ettirdim amperi dahil ölçüldü problem yok diye söylenildi. Bursa'ya ulaştığımda araç çalışmazken 20 dakika boyunca farlar ve radyo açık olarak denedim de. Akü kaynaklı bir problem olmayabilir diye düşünüyorum. Ama yine de tekrar baktıracağım.
Acaba marş kömürlerinde de bitme olabilir mi diye düşünüyorum.

Bakin simdi sogukta mars zorlayarak isiklarida kisarak calismaya calisiyor almiyorsa aküde sorun var ama isiklar kisilmadan yaniyorsa mars dan tik yoksa sorun marsda...
o anlik ilk calisma esnasinda aküye bakmak gerek...
bu soguklarda en güzeli akü etrafini sarmaktir bunu icin aküyü sicak tutacak dis kiliflar bulunur mesela diyeller aküye daha cok ihtiyaci oldugundan bu fabrika cikisi mevcuttur...ilk sabah akü soguktan tam kapasitede olmayabilir sonra ölcersiniz sorun görünmez

Son düzenleme:
Geri