Merhaba arkadaşlar 2008model astra h easytronik (115ps) sahibiyim. Ayrıca arabamda tartarini sistem lpg mevcut. Lpg yi yaklaşık 40.000km once taktırdım. Arabamla motor sogukken ilk çalışmada ve rotantide hiçbir sorun yok ama yola cıktıgımda örneğin bi kasiste yavaşlamam gerektiginde 2den 1. vitese geçerken arabam stop ediyor. Devir saati 0 rpmye geliyor konsolda arabayı çalıştırken yanan lambalar yanıyor eger ayagımı frene atmazsam seyire devam ettirmeye çalıştırırsam araba sirkeleyip geri çalışıyor. Ama frene basıp arabayı durdurgumda 2-3 marşta zor bela çalıştırıyorum Araba marşı alıyo ama sanki motor boğulumuş gibi yapıyor. Ve gene motor sogukken 2ye atıp hızlanmaya çalıştıgımda egzozdan pat pat pat pat diye sesler geliyor ve araç tekliyerek cok zor hızlanıyor.
İşin can sıkıcı kısmı motorum ısınıp araçım lpg geçtikten 1-2dakka sonra butun sorunlar kendiliğinde gidiyor. Yani tahmini olarak motor 30-40 dereceye ulaştıgında sorun bitiyor.Ve sanayideki ustaların hiç birisi tam olarak sorunun ne oldugunu soyleyemiyor.
Sizlere sorum böyle bir sorunu yaşıyan arkadaşım oldumu? Cozumunu bilen arkadaşım warmı? Lütfen yardımcı olun her sabah aynı sorunu yaşamaktan çok sıkıldım.
İşin can sıkıcı kısmı motorum ısınıp araçım lpg geçtikten 1-2dakka sonra butun sorunlar kendiliğinde gidiyor. Yani tahmini olarak motor 30-40 dereceye ulaştıgında sorun bitiyor.Ve sanayideki ustaların hiç birisi tam olarak sorunun ne oldugunu soyleyemiyor.
Sizlere sorum böyle bir sorunu yaşıyan arkadaşım oldumu? Cozumunu bilen arkadaşım warmı? Lütfen yardımcı olun her sabah aynı sorunu yaşamaktan çok sıkıldım.