2008 astra sedan 1,3 cdti hararet sorunu :(

uslandi0714

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 2 gün önce aldığım 2008 astra sedanım hararet yapmaz dedikleri arabam uzun yolda ( 100km gittikten sonra ) hararet yapıp fan açıyor arıza lambası yakıyor fan durduktan sonra lambada sönüyor ( ancak o şekilde ilerlemem gerekir ve proplem çıkar diye korkmuyor değilim :)) arabada hararet saati yok ama hararet yapıyor :) sorun ne olabılır ?

dipnot : su eklemem gerekebılır ancak aracımı yenı aldıgımdan yerini bile bilmiyorum akünün üstündeki depoda gerektiği kadar suyu var ( eğer o ise)

şimdiden teşekkürler

hararet göstergesi digital olarak var

Allah allah benimki geçekten hararet yapmıyor ki opel mühendisleri hararret olmayacağına o kadar eminki koymamış;) hararet göstergesi arkadaşım dediği gibi digital olarak yol bilgisayarında çıkıyor ama bunun için bir kaç iş yapmak lazım bc tuşuna basılı tutunca 5sn sonra dıt diye ses çıkıyor ve ekran geliyor ordaki bilgilerde dc tuşuna bakıp ilerleme yapıp görebilirsiniz başında t yazan değer büyük ihtimal hararettir...

dediğiniz şekilde bakıcam arkadaşlar tekrar teşekkür ederim
suyunu akünün üstündeki hazneye mi koyucaz arkadaşlar ?

akunun uzerınde ten rengınde bır kap var oraya koycaksınız , servıse gıttıgınızde antıfırız koydurursunuz bır dahakıne

teşekkürler arkadaşım

eğer su koyduktan sonra, hararet tekrarlıyorsa radyatörü kontrol ettir derim, çatlak falan olabilir.benim astrada olmuştu.garantiden değiştirmişti servis.

normal şartlarda hararet düşük ihtimal..mutlaka kaçak gibi bir durum vardır..benim daha önceki aracımda oldu..radyatörde delik varmış..farketmedim..göz kontrolü yapmak lazım motora..çalışırken değil ama..stop ettiğin zaman hortumları kontrol et..

Geri