2012 Astra h yakıt tuketimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan apollo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

apollo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Iyi akşamlar arkadaşlar 2012 Astra h HB aracim ortalama 100 km de 8 litre yakıt tüketimi gösteriyor aracım benzin+lpg aynı araçtan bir arkadasimda var gozumle görmedim ama onun ortalaması 6.9 litre imiş bunu duyunca şok oldum periyodik bakımları düzenli yaparım filtreleri orjinal kullanırım ama 7.9-8 in altına dusuremedim çok sert kullanmam arada bir şehir içinde depara kalktigim olur başkada yok değerli yorumlarınızı beklerim

kış şartlarında araçlarımız daha fazla yakabilir. yakıta etken çok şey var. lastik hava basıncından tutun da yakıt kalitesine kadar. gaz pedalı tepkimesi de çok önemli.

Bence de o arkadaşınız çeksin yol bilgisayarının fotosunu, videosunu bakalım. Ortalama hızı neymiş , yaptığı km neymiş, bu km deki yakıt tüketimi neymiş?

6.9 ortalama uçuk diyorsunuz yani degilmi ben sordum uzun yolda mi sifirladin diye yoksa sehir içi diyor kullandığımız araba 1400 kg 1.6 atmosferik motor 8normal gibi geliyor 10-11 yapanı gordumde 7 nin altına dusureni görmedim

Şoförden şoföre de çok fark eder.
Yakıt firmalarının kalori değerleri aynı değil. Çünkü değişik katkı maddeleri koyuyorlar.
Lastik basıncı düşük olunca tüketim artıyor. Benim başıma geldi.
Buji eski olunca ateşleme tam yapamaz yakıt tüketimi artar.

Bujilerim degiseli yaklaşık 18 bin oldu çok mu sizce bir yerde 40 binde bir değişir diye duymuştum internetten yaptığım araştırmada 30 bin ile 50 bin km arası rakamlar vardi

Geri