3,53 Litre benzin ile 63 km iyimi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dgnzcn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dgnzcn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
şehirdışında 3,53 Litre ile 63 km yol gitmişim iyimi sizce ? Aracım 1.4 benzinli.

Son düzenleme:
100 km de 5,6 lt yapar iyi bir değer.

Az yakmış esasında litre bazında ama işte benzin 4 TL'ye dayanınca 22 kuruş yapar km'de. Yaşına bakılırsa benzinli bir araç için iyi bir değer...

urlada depoyu fulledim. 35 litre civarındaki benzine 137,93 tl verdim. km sayacını sıfırladım buca koopa geldim ordanda yenigaraja toplam 63 km civarı yol yapmışım.

son aldığım benzini 3.86 dan aldım izmir yeni garaj civarından.

63 km yol yaparak olmaz ki. Hata payın çok yüksek. Tüketim ölçümlerinde aynı pompadan doldurma şansınız yok ise depoyu mümkün olduğunca kullanarak ölçüm yapmak en sağlıklısı.Sizin ölçümde ancak aracın sağlıklı olup olmadığını anlarsınız.

63 km yol yaparak olmaz ki. Hata payın çok yüksek. Tüketim ölçümlerinde aynı pompadan doldurma şansınız yok ise depoyu mümkün olduğunca kullanarak ölçüm yapmak en sağlıklısı.Sizin ölçümde ancak aracın sağlıklı olup olmadığını anlarsınız.

ne demek istediğinizi ben anlayamadım ..

pompadan pompaya çok fark var bazı pompalar erken atıyo birde benzini pompacının basma hızıda önemli erken atıo 2 de doldurunca vsvs.. bu tarz şeyler var yani kısa mesafede hata payınız artıyor..

Şöyle izah edeyim.

Her pompa aynı noktada durmaz.Doğal olarak hangi pompadan full ledi iseniz yine aynı pompadan full lemek hata payını azaltır.

Siz şimdi depoyu doldurdunuz.63 km yol gittiniz ve bambaşka bir yerde depoyu tekrar doldurdunuz.Pompadaki gösterge hatası , kalibrasyon farkı , akış hızından dolayı dolduğunda durduğu nokta farklı olacağı için 3.53 Litre olarak yaptınız ölçümde en az 0.5 litre hatta daha fazla fark olma ihtimali var ortada.Belki ilk fullediğiniz aynı pompada doldursaydınız 4.3 lt gösterecekti mesela ? ozaman 5.6 lt/100 km değil de 6,8 lt/100 km hesap çıkacaktı.

Oysa aynı ölçümü 63 km üzerinden değilde en az 200 ve hatta daha fazla km üzerinden yapmanız gerekirdi.Yada o kadar uzun yolu yapamıyor iseniz aynı pompadan fullemek gerekiyor.Her ikisi de mümkün değil ise tüketim ölçümü hakkında sağlılı bir sonuç bulmak zor.Sadece arabamın yakıtı normal yada çok yakıyor gibi gözlemsel bir veri elde etmiş olursunuz.

Sitede bu şekilde ölçüm yapan arkadaşlar oluyor ve her fırsatta bilgilendirmeye çalışıyoruz.O yüzden açıklama yapmak istedim.
Hatta Ankara'dan Eskişehir'e kadar ölçümde 5.6Lt/100 km ama Eskişehir'den Ankara'ya dönüşte 6.küsür lt/100 km yakar.Yolun gidişinin dönüşüde önemli.Kısacası yaptığınız ölçüm için aracınız normal yakıyor ve ciddi tüketim problemi olmayan bir araba diyebilirim.

ek açıklama için teşekkürler.

Rica ederim.Saygılar.

Geri