slm arkadaşlar.aracımın ilk çalışması problemli olduğu için saanyide bujilere,buji kablosuna bakılacaktı.araç rölantide iken birden gaza basınca ''pe pe pe .....'' şeklinde ses çıkarıyor.bunu benzinde daha fazla, lpg de ise az yapıyor.biz de ateşlemeden şüphelendiğimiz için motoru bi miktar soğuttuktan sonra bujileri sökmeye başladık.bir de üst kapak contasından içeriye su alıyor mu ona bakılacaktı. Malesef son buji gevşemedi.usta haklı olarak bunu zorlarsak ya buji kırılır ya da aliminyum üst kapaktan diş sıyırır dedi.bunu takan çok sıkmıştır veya sıkarken diş kaptırmıştır dedi.Ben de risk almamak için eski bujileri geri takalım dedim.çünkü araba lazımdı.Geniş zamanda geleyim dedim.
Şimdi arkadaşlar buji söküleceği zaman eğer kırılırsa üst kapak sökülecekmiş.Bu durumda hazır açılmışken contayı da değiştireyim mi? Veya kırmadadan gevşetmenin bi yolu var mı? Bana bi akıl verir misiniz?
Bu arada bujiler değişeli 15 bin km olmuştur.Kabloları ise arabayı aldığımdan beri değiştirmedim.Ama 50 bin km'den fazladır tahminimce.Yardımlarınızı beklemekteyim..
Şimdi arkadaşlar buji söküleceği zaman eğer kırılırsa üst kapak sökülecekmiş.Bu durumda hazır açılmışken contayı da değiştireyim mi? Veya kırmadadan gevşetmenin bi yolu var mı? Bana bi akıl verir misiniz?
Bu arada bujiler değişeli 15 bin km olmuştur.Kabloları ise arabayı aldığımdan beri değiştirmedim.Ama 50 bin km'den fazladır tahminimce.Yardımlarınızı beklemekteyim..