55-60 lt lik simit tank kullananlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydut25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haydut25

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar.Malum hobisel veya ticari amaçla veyahut bir tutku olarak hepimiz otomobillerle ilgileniyoruz.Benim konu açmamın sebebi ise şu;

Geçenlerde bir kaç arkadaş konuşurken konu simit tank ile silindir tanklar arasındaki şekil dışındaki farklılığa geldi.Silindir tankların 60 litrelik olanları ortalama 55-57 litre arası lpg alır.Daha önce kullandığım araçlardan birinde vardı uzun yolda çok memnun ediyordu.Şimdiki aracım dizel.Siz forum üyesi arkadaşlar arasında ''55-60 litrelik simit tank kullanan'' arkadaşlar varmı?Sıfırdan dolumda kaç litre gaz alıyor?Tam depo ile kaç km yol yapabiliyorsunuz?Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar konu içinde paylaşırsa çok sevinirim.Çünkü o kadar iddialaşmadan sonra kullanıcı tecrübeleri benim için daha öncelikli oldu açıkçası :) Hepinize saygı ve sevgilerimle :)

o büyüklükte olması için stepne yerinin de büyük olması lazım. sanmıyorum.

Var o büyüklükte tanklar.En azından google de üretici firmaları incelediğimde ürün listelerinde mevcut.Benim için önemli olan bu büyüklükte tank kullanıp kilometre olarak ve kaç litre aldığını tecrübe edenlerin yorumları şu anda.En azından bak arkadaş adam kulanmış böyle tecrübe etmiş diyebileyim.Açıkçası böyle konu olduğunda da benim merak damarım kabarmıyor değil :)

Silindir tankların 60 litrelik olanları ortalama 55-57 litre arası lpg alır.

yanlış bilgi. benim tankım 61lt'lik ve güvenlik dolayısı ile %80 dolum yapılabilir. multivalf dolum %80 olduğu zaman gaz akışını keser. yabi buda 48lt yapar. ancak ben aracımın 45ltden fazla LPG aldığını bugüne kadar görmedim. zaten fazlası gazın genleşme bölgesi... fazla dolum risk demek...

evet %80den fazla dolum oluyorsa multivalf sorunlu demektir. ;)

59'luk simit tank 51-51,5 lt alıyordu. Step marka

Vectra C'nin bagaj halısını 1,5-2 cm yükseltmişti

Benim aracımda deponun dibini özellikle çektirdiğimde 57 litre aldığımı biliyorum.Yanlış bilgi olmasına imkan yok defalarca bunu gözlemledim ve tecrübeyle sabit.Ama konu zaten bu değil.Konuyu açma sebebim çok farklı.

59'luk simit tank 51-51,5 lt alıyordu. Step marka

Vectra C'nin bagaj halısını 1,5-2 cm yükseltmişti

Peki kaç kilometre gidebiliyordunuz bir depo ile?Ortalama şartlarda tabi.

Benim aracımda deponun dibini özellikle çektirdiğimde 57 litre aldığımı biliyorum.Yanlış bilgi olmasına imkan yok defalarca bunu gözlemledim ve tecrübeyle sabit.Ama konu zaten bu değil.Konuyu açma sebebim çok farklı.

yok biz bilgi verelimde sonra LPG patladı gibi haberler duymayalım. muhtemelen multivalf'iniz bozuk. acil durumlarda gazı kesen parça yani. önce güvenlik... tabi tercih sizin... ;)

Peki kaç kilometre gidebiliyordunuz bir depo ile?Ortalama şartlarda tabi.

Tam rakamları hatırlamıyorum ama bir defa 670km yapmıştım galiba. Aracı satalı 2.5 yıl oldu.
Güzerhah; Antalya-Manavgat-Akseki-Bozkır-Karaman-Sertavul üzerinden silifke-Mersin-Ayaş-Ayaş'dan Mersine dönerken Erdemlide bitmişti

yok biz bilgi verelimde sonra LPG patladı gibi haberler duymayalım. muhtemelen multivalf'iniz bozuk. acil durumlarda gazı kesen parça yani. önce güvenlik... tabi tercih sizin... ;)

O araba çoktan gitti şu anki aracım 2009 model 5.20 dizel bmw.Sanırım 57 litre alması olayını şöyle açıklayabilirim.yanlış hatırlamıyorsam 2004 e kadar montaj yapılan tanklarda düz giriş çıkış vardı multivalf sistemi yoktu.Bu da basıncın dayanma noktasına kadar dolmasına izin veriyordu.Fakat şu var, lpg tankları montaj şekli itibariyle, özellikle de opel gibi araçlarda patlama yapmayan bir sistem.Önemli olan lpgli araca motor aparatlarında tutuşma olduğu anda tanktaki vanaları kapatarak ilk müdaheleyi yapabilmek.Bir çok patlama olayı ilk müdahele bilincine sahip olmayan sürücülerin sadece izlemesinden kaynaklanıyor ''bence''.

Geri