55 Yanaklı Lastik ve Zincir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BlueLive
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BlueLive

Kayıtlı Kullanıcı
14-Bolu
Siteyi ziyaret et
Selam arkadaşlar. bende vectra b gt var. 16" jant ve spor yayları olan bi araç bilirsiniz. malum kış ta geliyor. maddi sıkıntılardan hem kartipi hemde normal lastik alamıyorum.. aracın kitapçığında "205 55 16 lastik kullanıyorsanız zincir takmayın. 205 50 16 lastiğiniz ile zincir takınız." yazıyor.tabi ben bunu sornadan farkettim. bu doğrultuda zincir takamayacağım. ön lastikleri de almış bulundum (goodyear efficientgrip 205 55 16). birde kar tipi lastik almam imkansız maddi olarak. bu yeni lastiklerle karlı yolda nasıl bir performans sergiler aracım? tc'nin nasıl bir faydası olur? zincir taksam nasıl olur? malum bolu'da yaşıyorum. kar illaki yağacak. ne yapacağım bilmiyorum.

Eğer ki kar tipi lastiğiniz yoksa bence ya aracı sürmeyin o havalarda ya da malesef lastik alın derim.

Geçen sene aracıma lastik alıyordum kar tipi fiyatı pahalı geldi çıkıyordum ki adam bana şunu dedi: "bizim millet 40 milyarlık arabaya biner 400 milyonluk lastiğe para vermez.Aracı götüren onlar." deyince dedim doğru söylüyor.Ondan olmasa da başka bir yerden bridgestone almıştım.Karda Allah'a şükür sıkıntı çekmedim... Ben tavsiye ederim alın ama tabi maddiyatta önemli. Dediğim gibi alamıyorsanız da gerekmediği sürece binmeyin derim... :)

Selam arkadaşlar. bende vectra b gt var. 16" jant ve spor yayları olan bi araç bilirsiniz. malum kış ta geliyor. maddi sıkıntılardan hem kartipi hemde normal lastik alamıyorum.. aracın kitapçığında "205 55 16 lastik kullanıyorsanız zincir takmayın. 205 50 16 lastiğiniz ile zincir takınız." yazıyor.tabi ben bunu sornadan farkettim. bu doğrultuda zincir takamayacağım. ön lastikleri de almış bulundum (goodyear efficientgrip 205 55 16). birde kar tipi lastik almam imkansız maddi olarak. bu yeni lastiklerle karlı yolda nasıl bir performans sergiler aracım? tc'nin nasıl bir faydası olur? zincir taksam nasıl olur? malum bolu'da yaşıyorum. kar illaki yağacak. ne yapacağım bilmiyorum.

Şehir içinde sabahın erken saatlerinde dolaşmayacaksan ve Bolu nun çevresine çıkmayacaksan pek sorun olmaz genelde şehiriçi açık oluyor ama tavsiyem mutlaka kartipi lastik al. Sadece karda değil buzlanma olduğunda da etkili, çünkü yazlık lastikler sertleşiyor ve fren yaptığında duramıyorsun. Geçen sene hatırlarsan en son mayısta bir kar yağmıştı, tabii herkes lastikleri söktüğü için trafik sabah felç olmuştu ve bir sürü kaza yapan vardı. Öğlen güneş açınca sanki hiç kar yağmamış gibiydi.

Kar paleti seçeneğini değerlendirdiniz mi?

Kar paleti, lastik çevresinde zincire göre daha fazla yer kaplıyor, arkadaşın kar paleti takması da zor.

Bolu gibi soğuk iklime sahip bir şehirde aracınızda kış lastiği yoksa aracı kullanmamak daha mantıklı. Kış lastiklerini hafife almayın. Ben İzmir'de bile yılda en az 3 ay süre ile kış lastiği kullanıyorum. Bazıları şimdi hadi be diye güleceklerdir ama kullanıyorum işte. Kışın zaman zaman Manisa'ya gidiyorum ve bu yolda özellikle geceleri hava çok soğuyor. Kış lastikleri illaki kar yağınca kullanılır diye bir kural yoktur. Ankara'dayken Ekim ayı ortalarında kış lastiklerini takar Nisan ayı sonlarına doğru çıkartırdım.

en doğrusu 4 adet kış lastiği almak. ama imkan olmayınca başka çözümler arıyoruz. kar çorabı diye bir ürün vardı onun kalınlığı az olur diye düşünüyorum ama karda performansı nasıl olur ki?

düzeltme: araştırdım ve ürün autosock (oto çorabı) ismiyle biliniyor. youtube da birçok videosu var, sanırım Türkiye'de en çok bilinen marka da Tyrex Group. onların da sitesine baktım, çifti 130 lira. az daha üstüne ekleyip en ucuzundan bir çift kar lastiği almak daha mı işlevsel olur ki :/

Son düzenleme:
kış lastiği bolu gibi biryerde şart diye düşünüyorum.sırf lastik yüzünden eski vectramız ile karda kaza yapmıştık. şimdi kışlıklarla arabanın yol tutuş performansı cok iyiy seviyeye çıktı.

siz illa alamam diyorsanız zincir takmanızda sorun olmaz.kitapcıkta ne diyo ben bilmiyorum ama 205 55 r16 lastikte zinciride cok rahat kullandım. kaldıki araba orjinal yaylarından daha alcak spor yaylar var .yinede sürtmeden kullana bildim.

bakalım bi zincir deneriz artık. sizde kullanmıssınız sorun yok diyorsunuz.. teoriden çok pratik her zman önceliklidir benim için.. bütün yorumlar için teşekkürler ayrıca...

Palet mantıklı olabilir.Benim aracıma da zincir takılmıyor malesef.Takmatik bile davlumbaza değiyor.Bende geçen kış kar lastiği aldım(hankook i pike). Geçen sene görev yaptığım yer tabiri caiz ise kar ve kışın membağı idi.(Ordu Akkuş Akpınar).Ben o alstiklerle hiç zincir takmadan, zincirli araçların debelendiği yerlerden 4x4 gibi çıktım.Kar lastiği(kış lastiği olarak ta geçer ancak kar tipi lastikler biraz daha farklıdır) nin faydasını ancak kullanan bilir.Zaten bayramdan sonra kar lastikelrimi takacağım buralarda kar fazla yağmasada...

Geri