6111 kapsamında borçlanma yardım edin lütfen!!!!

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar malumunuz torba yasa kapsamında bir düzenleme yapıldı ve birçoğumunun evine vergi dairelerinden "mektup" gönderildi.
İnternet vergi dairesinden baktığımda ödenmemiş cezam bulunmamakta. bir tane park cezam vardı aslında ancak 120 TL nin altında olduğu için silinmişti.
Benim içime kurt düştüğü için yinede Yeğenbey vergi dairesine gittim. Önce dilekçeyi doldurdum. 773,50 TL borcum görünüyordu başımdan kaynar sular döküldü :(
Dilekçeden snra üst kattan döküm almaya gittim.
Dökümde ilk sırada şimdiki aracımın 2011 yılının 2. taksidi görünüyor ki halen bunun ödenme zamanı gelmedi.
İkinci sıradaki borç ise başka plaka 10/2007 tarihinde yemiş olduğum radar cezası. Şimdi bu araç 34 plakalı bir şirket aracı. Cezayı ben kullandığım için benim ehliyet bilgilerime göre doldurdular. ben cezanın ödendiğini zannediyordum belkide ödenmiştir bilmiyorum. Bu araç İstanbula kayıtlı sonuç olarak. Ama ceza bana yazılmış gibi.

Yani şimdi bu cezalar şahsamı yoksa aracamı kesiliyor onu anlamış değilim. Üstelik Tescil VD Adı Nakil Vasıta olarak görünüyor. bunun nedemek olduğunuda anlamadım.
Şu durumda bu ceza ödenmişmi ödenmemişmi onu bulmaya çalışacağım ancak bu araç satılmış bile olabilir. üzerinden baya zaman geçti.

Ne yapmam gerek ne öneriyorsunuz?

Abi çalıştığın şirkete ait (ya da çalıştığın şirket tarafından kiralanmış) bir aracı sürerken radar cezası yedin anladığım kadarıyla. Çevirmeye girmişsen ehliyetine yazılmıştır ki eve yazı gelmesi de ehliyete yazılmış bir ceza ihtimalini güçlendiriyor.

Bu durumda cezanın yatırılıp yatırılmadığını öncelikle çalıştığın şirkete sorman daha doğru bence. Ceza makbuzunu şirkete vermişsen ve adamlar "Biz ödedik senin cezanı" derlerse yatırıldığına dair makbuzla vergi dairesine başvurmak gerek. Yok "biz ödemedik" derlerse doğruca vergi dairesine yapılandırma dilekçesi vermeye git derim.

Son düzenleme:
Araç benim çalıştığım şirketin değil istanbulda bir şirkete aitti. Ancak cezayı yediğimiz sırada ben kullanıyordum. Çevirmeye girince ehliyet ruhsatı istedi mecburen veriyosun ve makbuzda ehliyet bilgileri yer alıyor.
Şu durumda plakaya değilde ehliyete ceza yazılmış ben bunu anladım. Ayrıca makbuzu sordurdum ödememişler :(
Şu durumda gidip sanırım anlaşma yapmaktan başka çare yok.
Ceza 3 e katlamış durumda, bu yasa kapsamında sadece ana parayı ve enflasyon oranında uygulanan bir gecikmeyi ödeyeceğim değilmi?
Birde şu var trmmuzda ödemem gerekn MTV 2. taksidimide borç diye üzerine ilave etmişler. Hayret ne güzel bir hukuk anlayışımız var.

vergi dairesinde sene 2011 olunca 2011in 2 taksidi de borç olarak çıkıyor ancak vadesi temmuzdur onun.

Ceza 3 e katlamış durumda, bu yasa kapsamında sadece ana parayı ve enflasyon oranında uygulanan bir gecikmeyi ödeyeceğim değilmi?

Abi "peşin vereceğim" dersen anaparayı + TEFE/ÜFE'ye göre bir fark + bu farkın KDV'sini veriyorsun. İstersen 6 aydan 42 aya kadar taksit yapılabiliyor, bu durumda biraz da vade farkı koyuyorlar.

Şu durumda ana para+faizini ödemekten başka seçeneğim yok gibi.
3 katını ödemekten iyidir bunada şükür diyelim :)

Şu durumda ana para+faizini ödemekten başka seçeneğim yok gibi.
3 katını ödemekten iyidir bunada şükür diyelim :)

Ceza tarihini ve tutarını söylersen ne ödeyeceğine dair yaklaşık bir hesap yapabiliriz.

Bizede geldi demek bizdede borç var.. Eyvah!

Geri