6342 Arıza kodu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Machoke
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Machoke

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Selamlar, aracım 2011 corsa 1.3 dizel (corsa d z13dtj) 6342 arıza kodunu kontrol ettiğim de ısıtma bujileri olarak görünüyor. Bunun için 4 adet Beru marka buji ile eskileri değiştirdim ki 2 si arızalıydı. Sonrasında Arızayı tech 2 ile okuyunca halen kızdırma bujilerde hata gösteriyor.

Aracı hararet lambası sönmeden hemen beklemeden çalıştırırsan arıza lambası yanmıyor. Fakat olması gerektiği gibi yani lambalar sönene kadar bekleyip çalıştırırsan bir müddet sonra arıza lambası yanıyor.

Bunun sebebi ısıtma rölesi veya akü olabilirmi. Denemek için bu parçalarda pahalı ustalarda bu konuda net bir şey söyleyemiyor. Kaldiki servislerde deneme yanılma ile parçalanmak istemiyorum. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilirmi.

Teşekkürler.

ısıtma bujileri imalat hatalı olabilir. bence aldığın yerden garantiden önce onları değiştir. sonra sorun devam ederse bakarsın. bu tarz yedek parçalarda imalat hatası olabiliyor. ısıtma bujisi ilk ateşlendiğinde 2 sn. boyunca eşit ısınıyordur. bu sırada marşa basınca arıza kaydetmiyordur. ama sonrasında biri daha fazla ısınmayıp arızaya geçiyordur belki.

Cevabınız için teşekkürler. Röleden şüpheleniyorum ama hangisinin olduğu ve rolenin çalışıp çalışmadığının Nasıl test edileceğini henüz öğrenemedim. Çünkü direk çalıştırınca arıza yakmıyor.

Son düzenleme:
Geri