65000 km...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tello82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tello82

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
mrb arkadaşlar bende 1.2 corca triptonic var. aldığımda 56000km idi. şu an 64000km.yağ değişimi de 65000km de. araba bakım ve tamiri ile ilgili hiç bir bilgim yok.arabamda 55000km de hava filtresi değişmiş. yakıt filtresine bakılmış ama değişmemiş,bujilere bakılmış ama değişmemiş ve diğer aksamlarına da bakılmış. ben de aldığımda ufaktan bi bakımdan geçirdim hiç bi sorun olmıcak şekilde.65000km yağ değişimi ile beraber ne yapmam gerekir _? şimdiden tşk ederim...

bujiler genelde 3. yağ değişiminde değiştiriliyo diye biliyorum,,benzin filtresini değiştirsen iyi olur

ok yakıt filtresi ve bujileri değiştireyim öyle mi_?

ya bana ustam 3.yağ değişiminde bujilere bakarız demişti,3.yağ değişimine gittiğimde bujileri değiştirdik,,benzin filtresi orjinal gm elinde olursa değiştir bence

çok tşk ederim orhan bey ama bu kaçıncı yağ değişimi bilmiyorum :):))

zaten araç kendinizdeyken 2.ye gidiyorsunuz,,bujiler kontrol edilirse değişip değişmemesi gerektiği anlaşılır,,gerek yok derlerse zaten 3.ye gittiğinde değiştirmeniz gerekir

1.2 benzinli sanıtım, eğer triger zincir değilse 60.000 de değişmesi lazım.

selamlar bendede 2008 corsa 1.2 var sana bildiğim kadarıyla değişmesi gereken şeyleri yazmak isterim. yağ ve yağ filtresi, bujiler, hava filtresi yakıt filtresi benim aracımda pompaya enteğre seninde öyleyse değişmiyor yani pompa değişirse o da otomatikman değişiyor, fren balatalarını kontrol ettir gerekirse değiştir eğer bitikse ihmal etme diskleri çizdirirsin, triger kayışı benim aracımda zincir eğer seninkide öyleyse değişimi gerekmiyor ses varsa kontrol ettir, kayışları değiştir bildiğim kadarıyla 60000 km de bir değişiyor, antifirizi kontrol ettir derecesi düşükse tamamla malüm önümüz kış, silecekleri kontrol ettir gerekirse değiştir, şanzıman yağını değiştir. aklıma gelenler bunlar. biraz uzun oldu ama en sağlıklısı bu.

-Motor yagı ve filitresi
-Şanzıman yağı kontrol ve ekleme 4 senede bir değişimi tavsiye edilir.Ucuzdur bence değişin
-Bujiler 30.000 de bir değişir elektrodlara baktırın bitikse değişin
-Hava,benzin ve polen filtreleri değişşin düşük meblag tutar
-Klima kontrolü
-Akü voltaj kontrolü,şarj dinamosu kaç basıyor kontrolü
-Triger kayışı değişim vakti gelmiş sanırım devridaimle beraber mutlaka değiştirin(corsalar zincirmi kayışmı bilmiyorum)
-Alternatör V kayışı ve gergi bilyası kontrol ve değişimi
-Motor kulakları,egsos sistemi komple kontrolü
-Aks kafaları aktarma organları yağ kaçagı ve kontrolü aks körükleri patlak olabilir
-Amortisorlerin kontrolü
-Balans rot ayarı
-Tekerlek porya bilyaları ugultu kontrolü, aks bilyaları kontrolü
-Dış iç sinyalizasyon kontrolü far stop ampul vs
-Fren diskleri ve balataları
-Fren hidroliğini 2 senede 1 mutlaka değiştirin higroskopiktir suyu emer fren performansınız 15 liraya artar;)Bence değiştir sistemde eski hidrolik kalmıyacak ama
-Arıza tesbit cihazıyla arıza kayıtları varsa okunması
-Silecek lastiklerinin kontrolü
-Kapı kaput menteşe yağlanması

Dıştan koruyucu cila veya glaze duruma göre kışa hazırlık pasta yapılması

Aklıma gelenler bunlar dediklerimi yaparsanız başınız agrımaz 60.000 az kilometre süpriz çıkmaz bence..

Bunları liste yapıp ver tamircine yüzbine kadar başınız ağrımaz.

Saygılar

-Motor yagı ve filitresi
-Şanzıman yağı kontrol ve ekleme 4 senede bir değişimi tavsiye edilir.Ucuzdur bence değişin
-Bujiler 30.000 de bir değişir elektrodlara baktırın bitikse değişin
-Hava,benzin ve polen filtreleri değişşin düşük meblag tutar
-Klima kontrolü
-Akü voltaj kontrolü,şarj dinamosu kaç basıyor kontrolü
-Triger kayışı değişim vakti gelmiş sanırım devridaimle beraber mutlaka değiştirin(corsalar zincirmi kayışmı bilmiyorum)
-Alternatör V kayışı ve gergi bilyası kontrol ve değişimi
-Motor kulakları,egsos sistemi komple kontrolü
-Aks kafaları aktarma organları yağ kaçagı ve kontrolü aks körükleri patlak olabilir
-Amortisorlerin kontrolü
-Balans rot ayarı
-Tekerlek porya bilyaları ugultu kontrolü, aks bilyaları kontrolü
-Dış iç sinyalizasyon kontrolü far stop ampul vs
-Fren diskleri ve balataları
-Fren hidroliğini 2 senede 1 mutlaka değiştirin higroskopiktir suyu emer fren performansınız 15 liraya artar;)Bence değiştir sistemde eski hidrolik kalmıyacak ama
-Arıza tesbit cihazıyla arıza kayıtları varsa okunması
-Silecek lastiklerinin kontrolü
-Kapı kaput menteşe yağlanması

Dıştan koruyucu cila veya glaze duruma göre kışa hazırlık pasta yapılması

Aklıma gelenler bunlar dediklerimi yaparsanız başınız agrımaz 60.000 az kilometre süpriz çıkmaz bence..

Bunları liste yapıp ver tamircine yüzbine kadar başınız ağrımaz.

Saygılar
+10

Geri