96 astra f yakıt sorunu x16xel

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan burak10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

burak10

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
iyigeceler, babamda 96 astra var x16xel motorlu. aracı kullanmıyoruz. haftada 1 kere olduğu yerde çalıştırırım. ancak babam ayda 1 kez ancak biner. geçenlerde aldım. çok fazla yakıyor. buji yağ yağ filtresi benzin filtresi değişti. kompresyon değerleride çok iyi. fazla yakmasının sebebi ne olabilir? araç 120binde. carbon clean yapacağız o2 sensöründen olabilirmi?

edit : egr valfi temizlendi. eksozu değişti. (o2 sensörü ve egr orjinali) araç arıza ışığı yakmıyor..

Son düzenleme:
kardesim..güzel araban fazla yakiyor tm..
lakin kac km de ne kadar yakiyor anormallikleri ne? bunlari yazmazsan kimse gördügün gibi yardimci olamayacak.... :D

20tl benzin ile 40km gidiyor. arabada zor çalışma düzensizlik arıza lambası tekleme vs hiç birşey yok. tüp yok herşey normal ama fazla yakıyor...

Son düzenleme:
yağ yakma sorunu olabilir
ben de bir depoyla 330 km yapabiliyorum şeh.içi

yaklaşık 6lt ile 40km gidiyor demekki 100km de 15lt yakıyor
fenaymış...

hava filtresi değişti mi? o kadar etkiler mi bilmem gerçi ama.

Termostadin nasil...kac km de isiniyor aracin???? cabuk mu isiniyor gecmi???

yağ yakma sorunu olabilir
ben de bir depoyla 330 km yapabiliyorum şeh.içi

dostum yağ eksiltme gibi durum yok,her 5000de yağ değişiyor arabanın zaten. arabayı babam sürüyor. 3000devri geçmiyor ki kompresyon testinden tam sonuçla çıktı 4 silindirde...

yaklaşık 6lt ile 40km gidiyor demekki 100km de 15lt yakıyor
fenaymış...

hava filtresi değişti mi? o kadar etkiler mi bilmem gerçi ama.

hava filtresi değişti, bütün bakımları yapıldı.

Termostadin nasil...kac km de isiniyor aracin???? cabuk mu isiniyor gecmi???
termostat normal dostum. araç normal ısınıyor, gerektiği yerde fan açıyor. hiç hararet yapmadı 95den beri...

oksijen sensörünü sordum. onu değiştirip tekrar deneyeceğiz. bugün tekrar makineye bağlandı. hataya rastlanmadı...

Burak10 sorunu çözdünüz mü ayni sorun bende de var yeni aldim 20 tl lpg ile ancak 30 35 km gidiyor 100km 18 19 litre yakiyor

sebebi nedir bilmiyorum ama bahsettiğiniz değerler gerçekten çok çok fazla.

Geri