98 Astra G HB 65Krş Yakıyor. Yardımınızı Bekliyorum!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan altug14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

altug14

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhabalar,

98 Astra G HB sahibiyim, aracım şehir içi ortalama 65Krş yakıyor.2 gün önce depoyu fulledim bugün tekrar doldurdum 100Liralık benzin aldı ve 2 günde 156km yol yapmışım hesapladığımda inanamadım.Tamam benzin nihayetinde ama 65Krş normalmidir sizce?

Aracamın hangi aksamında sorun olabilir rica etsem yardımcı olurmusunuz?

Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

M.Altuğ DEMİRER

Fazla yakıtın nedenlerini sıralayacak olursam;

1.oksijen sensörü
2.hava debimetresi
3.buji,hava fitresi
4.boğaz temizliği
5.eksoz sistemi

yani seçenek çok bunlarda arıza varsa özellikle 1 ve 2 şıklarda araçta fazla yakıta sebep olur...

Kullanım şartlarını (sık sık yüksek devirlere çıkma, kısa mesafelerde kullanma, aracın bakım durumu, lastik ebatları, yol durumu, iklim şartları ...... gibi) bilmeden az veya çok yakmış demek zor.

Hocam çok nadir 3500 devir üstüne çıkarım genellikle 2500devirde vites değiştiririm, Bolu'da ikamet ediyorum maximum kontak açtığımda 15km yol yaparım genellikle, trafik ise çok yoğun değildir, iklim şartları ise malum, lastiklerim 15/195/60 hocam.

Teşekkür ederim.

Kullanım şartlarını (sık sık yüksek devirlere çıkma, kısa mesafelerde kullanma, aracın bakım durumu, lastik ebatları, yol durumu, iklim şartları ...... gibi) bilmeden az veya çok yakmış demek zor.

Kullanım şartlarını şunun için sordum; mesela ben aynı aracımla İzmir'de 100 km de 8,5-9,5 litre, Ankara'da 12-13 litre civarında benzin tüketiyorum. Aradaki farkın nedeni Ankara'nın iklimi daha soğuk, trafik ise İzmir'e göre aşırı yoğun. Ayrıca bizim araçlar (ağırlık nedeniyle) dur kalklarda çok fazla benzin tüketirler (ben birinci viteste 40 litreyi bile görüyorum), aracı kullandığın güzergahta çok lamba varsa, sık sık dur kalk yapıyorsan veya vites düşürüyorsan bu da yakıtı etkiler. Kullanım şartları/trafik yoğunluğu normalse o zaman aracına bakım yaptırman gerekecektir. Özellikle kontrol edilecek yerleri Muammer arkadaşımız belirtmiş ona ilave olarak debraj kontrolu öneririm.

Merhabalar,

98 Astra G HB sahibiyim, aracım şehir içi ortalama 65Krş yakıyor.2 gün önce depoyu fulledim bugün tekrar doldurdum 100Liralık benzin aldı ve 2 günde 156km yol yapmışım hesapladığımda inanamadım.Tamam benzin nihayetinde ama 65Krş normalmidir sizce?

Aracamın hangi aksamında sorun olabilir rica etsem yardımcı olurmusunuz?

Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

M.Altuğ DEMİRER
Aracın bu kadar yakıyorsa normal değil nerede ise kaba hesap 12litreye mi geliyor?
bilmiyorum motorunu debimetre motor sıcaklık müşürü bunların verilerine opcom ile bakılsın ayrıca Muammer kardeşim olasılıkları yazmış bunlara baktır

Geri