98 Opel Vectra 1,6 GL 16V AC ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

maxmeteor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhabalar.
Yeni bir opel vectra kullanıcısıyım. Ve aracımı daha yakından tanımak istiyorum. aracım 98 Opel Vectra 1,6 GL 16V AC.
16V ve AC gibi kelimeler ne anlama geliyor?
İmmobilizer varmı aracımda?
Teknik detaylar ve bilmem gereken şeyler hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.
:)

immibilizer mevcut dostum

ac sanırım klima olaması gerek

maxmeteor' Alıntı:
Arkadaşlar merhabalar.
Yeni bir opel vectra kullanıcısıyım. Ve aracımı daha yakından tanımak istiyorum. aracım 98 Opel Vectra 1,6 GL 16V AC.
16V ve AC gibi kelimeler ne anlama geliyor?
İmmobilizer varmı aracımda?
Teknik detaylar ve bilmem gereken şeyler hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.
:)

16v= aracındakı valf (supap) sayısını belirtiyor buda demekkı silindir başına 2 şer emme ve eksoz supapı demek
AC= klima demek

arkadaşım şu anda bende 98 vectra kullanıyorum ve bu aracın en büyük özelliği general motorsun türkiyede ürettiği ilk araba ve bu özellik kendisini motorun kalitesinde baya bi hissettiriyor tek dezavantajı 1.6 motor o ağırlıktaki bi arabaya az geliyor ve klimada açıksa araba 160 km nin üzerine çıkamyor malesef normalde 215 km yi rahatlıkla görüyor..bu arada aracın benzin tüketimide sınıfına ve ağırlığına göre baya düşük yani bi depo benzin (60 litre) size rahatlıkla normal kullanımda 550 600 kilometre yapmanızı sağlıyor uzun yolda bu rakam 750 kilometreye kadar çıkabiliyor...araçta immobilizer mevcut fakat aracı kumandadan klitlerken iki kez kilitleme tuşuna basmanız gerekiyor aksi takdirde devreye girmiyor bunu normal kilitlerkende anahtarı kapı kilitinde iki kez döndermeniz gerekiyor..

Arkadaşlar verdiğiniz yanıtlar için çok teşekkür ederim :alkis:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri