99 Astra Otomatik Kontak anhatarı çıkımyor. Yardım Lütfen...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Shann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Shann

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar.

Arabam 99 Astra Otomatik. Geçen gün arabadan inerken anahtar kontaktan çıkmadı. Hemen servise gittim şifre göbeği bozuk dediler ve anahtarcıya gitmemi salık verdiler. Anahtarcı sağ olsun kontağı sökeceğim diye direksiyon bilyasını dağıttı. Sonra da termik bozuk sen elektirikçiye git dedi. Elektirikçi de sağ olsun kontağın metal kısmını kırıp yenisini almak lazım dedi. Onu da yatpık, termiği aldık ama sorun çözülmedi. Termikte değil ben bilemedim dedi çıktı işin içinden. Şimdi benim iki sorunum var.

Direksiyon bilyasını usta topladı ama direksiyon sola çevrildiğinde küçük bir tık sesis geliyor. Normal midir yoksa tedbir alınması gerekir mi?

Şimdi aşağı doğru zorladığımda anahtar çıt deyip çıkıyor. Böyle kullansam sıkıntı olur mu yoksa nasıl bir tedbir almam gerekir...

anahtarın yerinden çıkmamasının sebebi termik olamaz şifrelerin yer aldığı anahtar yuvasına girer anahtar.anahtarınız kanallı değilse takılma olabiliyor pas sökücü deneseydiniz keşke ilk başta.neyse olan olmuş şimdi direksiyonu çevirdiğinizde gelen tık sesi tok bir ses ise kesinlikle önemseyin ve dağıttırıp baktırın tok olmayan çıt şeklinde bir ses ise airbag zembereğinden geliyordur başka bir yer olamaz.ama gelen sesi mutlaka araştırın Allah korusun direksiyonu kilitleyebilir tecrübeyle sabittir.

birde o ses direksiyon kilidinden geliyor olabilir.hani park ettikten sonra hırsızlığa karşı kilitleriz ya direksiyonu onun parçası kırılmış olabilir.

Otomatiklerde vitesi parka almazsanız anahtar çıkmaz.

Üstad parka aldığımda çıkmıyor zaten. Ama adamlar oynadıktan sonra parta dahi olmasa aşağı doğru bastırdığımda çıt edip çıkıyor anahtar. Daha sonra daha büyük zararlar açmasından korkuyorum...

Üstad parka aldığımda çıkmıyor zaten. Ama adamlar oynadıktan sonra parta dahi olmasa aşağı doğru bastırdığımda çıt edip çıkıyor anahtar. Daha sonra daha büyük zararlar açmasından korkuyorum...

Benim aracım da otomatik vites vectra b 2001 model. Park harici kesinlikle anahtar yerinden çıkmıyor. Bunu ne sağlıyorsa o bozulmuştur sizin araçta.

Geri