Acemiden sorular :)

arranger23

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba Arkadaşlar ;

Aranıza yeni katılmış bulunuyorum Corsa C ile ilgili forumdaki tüm konuları nerdeyse okudum bitirdim çünkü inanın araç konusunda sıfırım hiç bir bilgim yok ama sayenizde bir çok konu ile ilgili aydınlandım emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum.ben aracımı yeni aldım Corsa 1.7 tdi ve şuanki görüntü beni tatmin etmiyor sizlerin yazdıklarından paylaştıklarından sonra bende araç üzerinde abartmadan sade ama hoş bir görüntü elde etme yolunda adımımı atmış bulunuyorum.Sizlere sormak istediklerim şunlar:

1-Öncelikle işe Ön,arka ve kapılardaki çıtaları söktürerek başlamak istiyorum sonrada kapı kolları ve aynalar dahil tamponları boyatmak istiyorum.Bu arada aracımın rengi beyaz.
Sizin yazdığınız konularda gsi panjurun çok yakıştığı yazılmış bu gsi dediğiniz panjur sanırım corsa gsi lere ait ama kaç model olanında var ve bunu nerden alabilirim hazır boya için tamponlar sökülecek bu panjur işinide aradan çıkarayım istiyorum.
Ayrıca bir çok yerde konusu geçmiş özellikle şu fiberden yapılan tamponlar veya yan sanayi yerine orjinaller tamponları kullanmak daha iyi diye bahsedilmiş benim tamponlarım orjinal fakat kafamda canlandırdığım bi model var orjinal tamponlar üzeinde oynayarak yapabilirlermi bu tuningciler böyle bir işlem yaparlarmı yani kesip biçme olucak istediğim şekle getirirlermi.Tavsiye edeceğiniz anadolu yakasında iyi ustalar var mı

cevaplarınızı rica ediyorum.Teşekkürler.

Emrah foruma hoşgeldin forum kuralları gereğince ilk önce kendinizi üye arşivine tanıtmanız gerekiyor

aracınızın ön kısmını 2004 tılından itibaren değişti o tampon ve panjuru yenisi ile değiştirebilirsiniz bu arada farları da cosmo farlarıda araca yakışacaktır
stop lambalarını da led stop veya cosmo stop takılabilir

bbs rs jant ve yay yada corsa d jant olabilir

bu dediğim ürünlerin bir kısmı pazar yerinde satılık var
ayrıntıları CoRsA TEAM de

Öncelikle hoşbulduk.verdiğiniz bilgilere dayanarak net üzerinde bir araştırma yaptım.Bahsettiğiniz tamponların orjinalleri 450-500 tl arası sadece ön tampon,arka ve çamurlukları işin içine katınca çok maliyetli olucağa benziyor.Yan sanayilerine baktım ön tampon 150 arkada o kadar çamurluklarda tanesi 48 civarı maliyet açısından hepsi 350-400 gibi bişey tutuyor 200-250 de boyasını katarsak 700 ü bulur gibime geliyor.
Çıkmasınıda araştırdım o biraz şans işi baya bir gezmek gerekiyor hadi bulduk oda 120 civarı tanesi ikisi yapsın 250 boyasıyla 450-500 olur birde bulduğun yerden nakliyesi getirmesi götürmesi derken eziyet olucak.
Şimdi bu yazdıklarımın hepsini göz önüne aldığımda hiç uğraşmadan gidip kendi kafamdakini fiberden yaptırıp taktırsam nasıl olur ? zaten ön arka tampon yukarıda yazdığım maliyetlere geliyor fiber olunca hatta daha ucuzda olabilir diye düşünüyorum.
Fikirleriniz benm için önemli bu konuda beni nasıl yönlendirirsiniz ?
Teşekkürler.

Geri