Acil Acil! Vectra B Motor :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mks2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mks2

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bu şekilde başlık açtığım için afedersiniz. Ancak; az önce işten eve geldim 15 dk sonra dışarı çıkıp aracımı çalıştırdım fakat önce piston vurması gibi 7-8 kere küt küt ses yaptı. Rolanti inip çıkıp 0-9 arasında seyrediyordu, gaza basıyodum boğuluyodu. stop ettim 2 dk sonra çalıştırdım yine aynısını yaptı. yine 2-3 dk bekledim normal çalıştı. Çalıştığında yanık yağ kokusu gibi koku geldi. . Öncesinde yakıtta süratte hiç bir problemi olmayan 178 binde 2 yıllık sıralı Atiker LPGli, Vectra B 2.0 GLS araç.
Eğer bu konuda bi fikri olan var ise ve paylaşırsa sevinirim.

bence aracınızı çalıştırmayın iyi bir usta getirin müdahale etsin gerekrse çektirin daha fazla zarar vermemesi için bu en kötü ihtimal tabi

Sonrasında normal olarak çalıştı işimi hallettim ve içim rahat etmedi.Dönüp hemen foruma sormak istedim.

inşallah önemli birşey yoktur, arkadaşın dediği gibi bir ustaya sorun bence bu durumu.

teşekkürler bu saatte ustayı rahatsız etmeyelim dedim ve yarın ilk işim arbayı ustaya götürmek olacak. bu sorunu yaşayan arkadaş varsa fikir sahibi olmak istedim.

Araç boğulmuşta olabilir sabahları buna benzer bi sorun bendede oluyor arada çalıştırırken kütürtü patırtı sonra araç tam stop edecekmiş gibi oluyor tak düzeliyor bende önemsemiyorum geçmiş olsun yinede baktırın motor arızası tuzlu oluyor hiç yoktan yere masraf yapmayın.

sorun ilk çalıştırmada oluyor ve tüpe geçince bir sorun kalmıyorsa , benzin deposunun içindeki yakıt hortumunda yırtık olabilir.bu durumda motora yereri kadarbenzin gitmediği için tekleyebilir ve gaza yüklendiğinizde yeterli benzin gelmediğinden hemen stop edecektir , benim başıma gelmişti hortum değişincebi sorun kalmadı.

msj yazan arkadaşlara tşkler arızayı tespit ettik karbüratör hava akış hortumunun girişi yırtılmış ve hava aldığından bunu yapıyormuş..

Merhaba
yarın neden olduğunu bulabilirseniz bizimle paylaşın.

Merhaba
yarın neden olduğunu bulabilirseniz bizimle paylaşın.

slm sorun aracın çalışırken hava alması. hava filtre körüğünün giriş kısmı yırtılmış ve buradan hava alıyormuş.

Geri