Acil Yardım Corsa C ABS Gösterge Lambası

Onlycorsa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Şub 2012
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar,
2005 model Corsa CDTI Essentia Easytronic aracımda ABS gösterge lambasında bir arıza söz konusu;
Dün çalıştırdığımda normal şekilde bütün göstergeler söndü. Yolda giderken ani fren yapmak zorunda kaldım, ABS devreye girdi,
ABS lambası yandı ve öylece kaldı. Fakat sönmediği için huylandım tekrar boş yolda freni kökledim(ABS devreye girdi) ve bu sefer lamba söndü. Ardından en ufak bi frende yine ABS lambası yandı.
Sonra hiç zorlamadan bıraktım. Arabayı bi kaç kez çalıştırdım sönmesini bekledim ama hala daha öyle duruyor. Acaba sorun ABS sisteminde mi, beyinde mi yoksa sensörlerdemi cidden anlamadım.
Hiç dikkat etmemiştim, normalde ABS devreye girince lamba yanar ve kendiliğinden söner dimi? Bendeki durum dengesizlik gösteriyor gibi.. Lütfen bu konuda bana yardımcı olurmusunuz..

ÖNEMLİ NOT: 2 gün önce aracım el freni çekikmiş gibi ne öne nede arkaya hareket ediyordu. Ustam geldiğinde tech2 cihazına bağladı ama hiç hata yoktu. Daha sonra fren ayarlarını düşürdü.
En son olarak arka kampanalardan şüphelenmişti ki sorun ordaymış, buz tuttuğu için hareket etmiyordu temizledikten sonra sorun haloldu. Acaba fren ayarlarını eski haline getirmesiyle, oynamasıyla bu ABS olayının bi ilgisi olabilirmi o yüzden anlatmak istedim.

İlginiz için teşekkür ederim..
 
Buzlanma ve sonrasındaki temizlemede tekerlekteki sensörler etkilenmiş olabilir. Cihaza bağlayıp kontrol etmek gerekir. Ustanıza götürmeden kesin teşhis zor.
 
Yalnız sadece arkadaki kampanalar temizlendi. Arkada da ABS ile ilgili sensörler varmı? Bide ABS devreye girince lamba yanar ve kendiliğinden söner dimi?
 
Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan yokmu. En azından aracında ABS düzeneği olanlar ABS lambasının devreye girince mi yanıp yanmadığını daha sonra nasıl söndüğünü söyleyebilirse memnun olurum.
 
Bugün yine hiç alakasız yerde, yokuş çıkarken ABS göstergesi yandı ve hemen söndü. Cidden anlamıyorum bi yerlerde temassızlık mı var yoksa arıza mı?
 
Abs sensorlarınnın soketlerine su girmiş olabilir sensorlar kirlenmiş olabilir arac kaldırılacak tekerler sökülecek sensorlar temizlenecek ve soketlere bakılacak kopukluk veya ıslaklık varmı...
Arka tekerlerinde sensor varmı soruna ? var
 
Bugün yine hiç alakasız yerde, yokuş çıkarken ABS göstergesi yandı ve hemen söndü. Cidden anlamıyorum bi yerlerde temassızlık mı var yoksa arıza mı?

Burda arkadaşlar anlatıyor da sen anlamıyorsun ;)
 
Geri
Üst