Acil Yardım Lütfen! Sıfır arabam alttan ses geliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mzffr09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mzffr09

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Selamün aleyküm abilerim ve arkadaşlar. Yaklaşık 2 ay önce Aydın opel'den beyaz astra classic 3 aldım. Şuan 1400KM'de. Yanlız bir sorun var kafama takılıp duruyor. Araçta sıfır olunca için cız ediyor valla. Bide ilk arabam :) Araba ilk kalkarken alttan kapı gıcırtısı gibi ses geliyor. Bazen frene bastığın zaman ve özellikle arabaya ağır kişiler bindiğinde arabadan ilenerken arkadan, tam ineceği esnada gıcırtı ses geliyor. Ve bu beni çok rahatsız ediyor. Ses her zaman değil ama genelde geliyor diyebilirim. Servise götürdüm bişey yok olabilir dediler. Servis el freni çekik iken inip binme yapmayın dedi ama ne alaka anlamadım. Amasörlerden geliyor gibi tahmin etmiştim ilk, fren sıkıncada geliyor bildiğin kapı gıcırtısı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

El frenini tam çekmezseniz ve arabaya binen olurda araba hafif oynarsa bu ses gelir fren disk kaymadan dolayı yada tek taraflı fren biraz sert diğeri hafif salıyorsa
yani elfrenini tam çekin gelmemesi lazım

El frenini tam çekmezseniz ve arabaya binen olurda araba hafif oynarsa bu ses gelir fren disk kaymadan dolayı yada tek taraflı fren biraz sert diğeri hafif salıyorsa
yani elfrenini tam çekin gelmemesi lazım

El frenini tam çekiyorum. Tam çekili iken binenler oluyor doğrudur. Mesela araba ilk kalkarken dahi gaz pedalına dokunmadan, depriyazı ayağımdan kaldırıken ilk harekette dahi bazen o sesi alabiliyorum. Bazen ani firende, bazen de ses geldiğinde el frenini çekip dışarı çıkıp arabayı salladığım ve bastırdığımda gelebiliyor.

Muzaffer kardesim bu sorun hepimizde var bosuna servise götürmeyin.benimde ilk zamanlarda moralim bozuyordu alıstık mecbur.el freni ile ilgisi yok.el freni inik olsun aracı calıstırın gidin gezin sonra bi yolcuyu almak için durun arkaya binsinler yine cart curt edicek :)

hatta bi ses daha var böyle bende yılbasında aldım bu arada aracım 7500 kmde.arka kapı ve pandizotun ordan kasislerden gecerken falan gacur gucur sesler gelcek onlarada şaşırmayın..

Astra H Classic dünyasına hosgeldiniz demek bunlar :)

Hmm o zaman servise götür arka salıncaklara baksınlar yağlanacaksa yağlasınlar

Muzaffer kardesim bu sorun hepimizde var bosuna servise götürmeyin.benimde ilk zamanlarda moralim bozuyordu alıstık mecbur.el freni ile ilgisi yok.el freni inik olsun aracı calıstırın gidin gezin sonra bi yolcuyu almak için durun arkaya binsinler yine cart curt edicek :)

hatta bi ses daha var böyle bende yılbasında aldım bu arada aracım 7500 kmde.arka kapı ve pandizotun ordan kasislerden gecerken falan gacur gucur sesler gelcek onlarada şaşırmayın..

Astra H Classic dünyasına hosgeldiniz demek bunlar :)

Zaten her zaman gelmiyorda insanın elinde olmadan morali bozuluyor. Aynı arabadan kullananan dostlar da var sordum onlardada bazen aynı ses geliyormuş. Bakalım artık nazarlık olsun ne diyelim :D

Hmm o zaman servise götür arka salıncaklara baksınlar yağlanacaksa yağlasınlar

Görüşünüz için teşekkür ederim. Zaten araba yeni, mutlaka servise yine gidecek. Sonra tekrar göstereceğim. Görüşünüzüde uygulayacağım..

Geri