active select rodaj

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan boracho
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

boracho

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
merhabalar...

1 hafta önce insignia 1,6 180 hp aracımızı teslim aldık...bayide motorlar rodajlı geliyor artık denildi...yine de dikkat etmemiz gereken noktalar var mıdır acaba...bir de ekim sonu astra j sport active select aracımızı teslim alacağız...otomatik şanzımanı ilk kez kullanacağım ve devir kontrolünü rodaj süressince nasıl yapacağımı bilemiyorum...yardımcı olursanız sevinirim...herkese iyi günler, faydalı paylaşımlar dilerim...

ilk 1000-1500 km çok sıkıştırmaz ve 4000 deviri geçmezseniz birşey olmaz. geçseniz de birşey olmaz, tamamen psikolojik.
bayiden çıkıp soluğu otobanda alanlar var, hatta birisi eve 200+ km/h radar cezasıyla gitti:D sonuçta arabaya birşey olduğu yok

kullanım kılavuzunda yazar nasıl kullanmanız gerektiği

Ya bende bunu anlamıyorum.. Kullanım kılavuzunda yazar demişsiniz, ozaman bu foruma veya ustalara fikir danışmanın ne anlamı var değil mi?

Nede olsa, herşey yazıyor kullanım kılavuzunda..

''Kullanım kılavuzunda yazar nasıl kullanmanız gerektiği'' tarzında bir cevap yazacağınıza, hiç yazmasanız daha mantıklı olabilirdi...

beyfendi için en doğru yönlendirmenin bu olduğunu düşünüyorum.. forumda bir sürü rodaj ile ilgili mesaj var.. ve herkes kendi kafasına eseni söylüyor.. işin doğrusu ise kullanım kılavuzunda açıkça yazıyor..

Aslında rodaj süresi konusunda bende bayii veya kullanım kılavuzuna uyulmasından yanayım. Çünkü Bu rodaj süresi ile ilgili her markanın ve modelin farklı bi politikası var. Biz burdan bişey olamaz desek veya 2000 km 4000 d/d geçme desekde yanlış olur.
Kısaca Rodaj süresi başka birinden öğreneceğiniz bi püf noktası değildir. Böyle bir rodaj süresine ihtiyaç varsa ancak aracı İmal edenler yani fabrika karar vermelidir. ;)

Son düzenleme:
arkadaşlar çok teşekkür ederim...işim gereği çok sık mesaj yazamıyoorum kusura bakmayın...konuyu açıp kaybolmuş değilim...kullanma kılavuzu henüz elime geçmediğinden burda active select için burda danışmak istedim...forumlarda bazı konuların servis veya kılavuzlarda daha iyi ve net çözüldüğüne biçok kez şahit oldum...en ufak eşyanın bile kullanma kılavuzunu titizlikle okurum...hatta çevrede kıllanma kılavuzu olarak bilinirim...:)

sizin de fikirleriniz benim için önemli...tekrar teşekkürler...

çok teşekkürler...daha iyileri sizlerin olsun

Geri