Bence radar sistemleri çok basit kalıyor. Size başımdan geçen bir olayı anlatayım.
Bir radar gördüm. Tabi ki uzun yolda 110 km/h hızı geçmediğim için ben tabi tasa etmedim. Yalnız;
Burada gördüğünüz gibi , ben mareayla 100 km/h ile gidiyorum. Çapraz geçiyoruz. Arkamdan gelen freelander çok hızlı geldiği için hemen sağa kaçıp ona yol verdim. Tabi ben kendimden eminim.İlerde 1 km sonra çevirme vardı ve freelander'ı çevirmedi ve beni durdurdu. Beynimden vurulmuşa döndüm.Ehliyet ruhsat verdim.Memur bey :" 130 ile radara girdiniz Tolga bey" dedi.Hemen ekip otosuna gittik. Tabi hemen cezayı yazmaya başladılar. Fakat ben kendimi ve durumu anlattım. En son uygulama size oldu şimdi radar aracı yanımıza gelecek bakalım dediler. Neyse oto geldi ve izlemeye başladık. Bana dedikleri ekranda gözüken hızlaerdan 1. gösterilen hız öndekinin , 2. gösterilen hız arkada gidenin hızı oluyormuş. Tabi önce ben çaprazda giderken beni görmüyor cihaz. 1. gösterilen mareanın , 2. gösterilen 130 ile giden freelanderın hızıydı. Ben freelandera yol verince onun hızını benim üzerime yıktı radar cihazı. Tabi 3-4 kere izlemeden sonra herhangi bir hız ihlalimin olmadığını gördük ve ceza yemedim.Yani cihazlar çaprazdakini görmüyor sonra da böyle istisnai durumlar ortaya çıkıyor.
Konuyu değiştirmek değl amacım , bu radar cihazlarının ne kadar doğru bir ölçüm ve tespit yapabildiği.