Airbag Lambası Yanıyor ?

Vectra_53

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
(Opel Vectra C 2004) Özel Serviste Baktırdım Cihazla Kontrol Etti Sağ Koltukta Problem Olduğunu Söyledi Sokülüp Bakılması Gerektiğini Bildirdi Sorunun Koltuktaki Ağırlık Terazisinin Bozuk Olabileceğini Oturan Kişinin Ağırlığı İle Alakalı Olduğunu , Ağırlığı Algılamadığından Hata Gösterdiğini Söyledi . Sizin Konuyla İlgili Fikrininz Nedir ? (Sökülmeden Yeniden Formatlansa Hata Düzelir mi , Airbag Lambası Söner mi ? )

kemer gergileri koltuğun hızlıca ileri geri yapılması sonucunda kablolar oynamış olabilir. bunlar bir ihtimal tabi ama güvenilir birine gidin 1 liralık masraf için yüksek meblalar ödemeyin...

(Opel Vectra C 2004) Özel Serviste Baktırdım Cihazla Kontrol Etti Sağ Koltukta Problem Olduğunu Söyledi Sokülüp Bakılması Gerektiğini Bildirdi Sorunun Koltuktaki Ağırlık Terazisinin Bozuk Olabileceğini Oturan Kişinin Ağırlığı İle Alakalı Olduğunu , Ağırlığı Algılamadığından Hata Gösterdiğini Söyledi . Sizin Konuyla İlgili Fikrininz Nedir ? (Sökülmeden Yeniden Formatlansa Hata Düzelir mi , Airbag Lambası Söner mi ? )
aynı sorun bende de var :( soketleri çıkardım temizledim bilgisayarla hatayı sonlandırdım ama yine yanıyor yine yanıyor inşallah sizinki öyle olmaz. Az önce aracımı 120bin bakımına yetkili servise verdim ve oradaki usta başının anlattığına göre ön yolcu koltuğu minderinin içinde arka camdaki rezistanslara benzer bir film tabakası olduğu ve aradaki bağlantılardan birinin kopma ihtimalinin yüksek olduğuydu. Tamirinin yapılma ihtimalinin olduğu sadece biraz zaman alacağını(koltuk sökümü vs) söyledi. Bugün triger vs değişeceği için aracımı yetiştiremeyebiliriz diye yolladı ama sadece yağ ve filtre bakımına gidince yapmaya çalışacağına dair söz aldım.
Aslında en kısa yol minderin değişmesi malzemenin sıfırı sadece 800tl civarı o yüzden gerek yok ;)

Vectra C de sesli kemer, ışık vs. uyarısı yoksa kablolar direk yapılabilir. Bu durumda en kötü olasılıkla, sağ taraf boşken de yapılan kazalarda hava yastığı açar.

aracımı İzmir Opel Yetkili Servisi Kavuklarda 120bin km bakımını yaptırdım. Aracımı aldığımda bütün arızaları silinmişti(lastik basınç sensör ve airbag arızaları). Lastik basınç sensöründeki arıza belli bir süre sonra tekrar yeniledi kendini ama airbag arıza ışığı söndü. Fatura da bu konuyla ilgili bir fiyatlandırma yok. Daha önce "OPCOM" ile sildirmiştim ama olmamıştı. Bu sefer çarşamba gününden beri yanmıyor arıza lambası inşallah ta yanmaz.
Bu arada servis bakım maliyetleri ile sanayide yaptırma maliyetleri arasında fiyat olarak çok fazla bir fark olmadığını ve butür arızalarda bedelsiz olarak yardımcı olduklarınıda öğrenmiş bulunmaktayım.

bu ışık benim arabamda da yanıyor. tech 2 ile söndürüyoruz... ön koltuğa oturan farklı cüssedeki biri koltuk ayarı yapmaya çalışıyor... ccııııırrrrt koltuk kayıveriyor ve ışık yanıyor. kontak kapalıyken ayarlama yapılsa hiçbirşey olmuyor. kontak açıkken yapılan sert müdahale ışığı yakıyor.

kemer gergileri koltuğun hızlıca ileri geri yapılması sonucunda kablolar oynamış olabilir. Bunlar bir ihtimal tabi ama güvenilir birine gidin 1 liralık masraf için yüksek meblalar ödemeyin...

arkadaşa katılıyorum bizim servisimize gelen airbag arızalı araçların çoğu koltuk altındaki tesisatdan kaynaklanıyor..

Arkadaşlar konuyu hortlaşmış gibi olacağım fakat aynı durum bende de var. bir çok sitede yorumları okudum açıkcası düzgün bir çözüm yolu yok (sıfır alıp takmak hariç)
Bazı arkadaşlar kablolardan kaynaklı diye. temizleyince falan düzelmiyor. bunun yerine kabloları direk bağladığımız takdirde ışık söner mi ?
yukarıda bi arkadaş kaza anında her türlü dolu gösterir ve airbag acar demiş. bu bilgi kesin midir?
Direk bağladık yada temassızlığı çözdüğümüz andan itibaren ışık söner mi ? yoksa cihaz ile mi söndürmemiz gerekiyor. Bunu şu yüzden soruyorum. Eğer temazsızlık çözüldüğünü anlayamıyoruz. ışık sürekli yanıyor. Belki de arıza giderildi. yani temazsızlık gitti ama hala yanıyordur bunu da cihaz bağlayıp silmek gerekiyordur. Bu konularda teknik bilgi sahibi arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

Yardım

Arkadaşlar Youtube de videolar izledim bu konuyla ilgili olarak direnç bağlayarak sorunu çözenleri gördüm.
yaptığı uygulama doluluk sensörü için sürekli dolu gibi gösteriyor anlamına geliyor ?
sonuçta akım direnç yardımıyla devam ediyor. eski halinde zaten kopukluk var

Geri