Akü aktarması

adaletinsesi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar iyi günler, dün akşam komşumun bir Doğan SLX arabası var, aküsü bittiğinden marş basmamış benden rica etti, benimde Opel Astra 1.6 CD 2000 model aracım var ondan aktarma kablosu ile aktarma yaptık, benim aracım çalışır pozisyonda idi, kabloları bağladık, 10 dakika sonra onun aracın marşına bastık çalıştı, az önce enjektörlü araçlarda bunun yapılmasının sakıncalı olduğunu okudum, arabayı şimdi gittim çalıştırdım, bir sorun görmedim, acaba bir şey olmuşmudur, bana bir bilgi verirseniz çok sevinirim,

ara kablosunu iyi tuttuysanız bi sorun olmaz.zaten sorun olsaydı arıza ışığını yakardı ayrıca ondan size takviye yapsaydınız olurdu ama bence hiçbirini yapmayın.bidaha böyle bişey olursa ve mecbura kalırsanız aküyü söküp ona takın sonra yerine takarsınız ozaman daha güvenli.

ara kablosunda sorun olmadı, sağlam bağladık, benim araçta şuan arıza lambası falan da yanmıyor, inşaallah bir olmamıştır, ilk defa yardımcı olmak için yaptım, ancak bir daha böyle yapmam asla

beyinli arabalarda vurdurma veye takviye yapmak sakıncalı beyni yakar.benim akü bitmişti ve o an araba eşimdeydi.bilmeden takviye yaptırmış allahtan sadece teyp sigortası yanmıştı.o yüzden sakıncalı.

sağol arkadaşım

eyvallah

her ne olursa olsun önermeyeceğim bir şey garantisi yok aracın elektronik aksamına zarar verebilir şelalelenme olabilir v.s. bunu yerine bence her araç sürücüsü akü şarj cihazı bulundurmalı evinde 60-200 tl arası değişiyor fiyatları bende var mesala 7-8 saat arasında şarj yapıyor.

Hasan bey bende ilk defa yaptım işte bir hataya düştüm, acaba şimdi sorun varmıdır benim tek derdim o aslında

bu zamana kadar özellikle kışın çok yardımcı oldum cevremdekilere..

yolda kalanlar hiç çalıştıramayanlar.. elimden geldiğince yardım ettim.

özellikle yolda kalan insanları geri çevirmek bana göre değil pek..

riske gelince akünün patlamasına kadar bir çok risk vaar lakin şimdiye kadar başıma hiç bir iş gelmedi çok şükür. İnşallah sizinde başınıza kötü bişi gelmez.

ama bana sorarsanız yolda kalan birine yardım etmek gerekir.. yarında siz yolda kalabilirsiniz.

mutlaka amaç yardımcı olmaktı zaten, ama sonuçlarının ne olduğunu bilmediğim için bu konuyu açtım

Geri