akü ikaz lambası

astraG_cd

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
merhaba..98 astra g sahibiyim.dun arabayla biryerde durduktan sonra arabayı çalıştırdım ve akü lambası yanmaya başladı..20 dk öyle gezdikten sonra bi servise gittim..orda arabayı durdurup çalıştırdığımda arıza lambası tekrar yanmadı..servisteki usta sarj dinamosunun değişmesi gerektigini söyledi..300tl ye orjinal 150 tl ye yan sanayisini takabileceğini belirtti.bende size danışmak istedim..ışık ise birdaha yanmadı şimdi herşey normal görünüyor.pazartesi günü yola gideceğim için yolda bir sorun olur diye kaygılandım..sizce ne yapmalıyım bu hata tekrarlanır mı?
ilgilenen arkadaşlar için şimdiden teşekkürler

arkadaşım senin aracının ya şarj dinamosunun kayışı gevşek yada dinamonun diyotunda sıkıntı var. ben derimki ilk önce kayışı kontrol ettir. kayışta sıkıntı yoksa git iyi bir elektrikçiye dinamonu söksün hem kömürlerini hemde diyotunu değiştir ve kafanda soru işareti olmadan yola çık .bu işlem en fazla 50 ila 100 tl ye patlar daha fazla ödeme derim.geçmiş olsun.

tavsiyeniz için tşk ederim..inşallah dediginiz kadar masrafla kurtarırım

abi neden bu insanlar direk değişmeye giriyorlar şarj dinamosunu neden komple değiştir dedi o akıllı usta tamiri olmuyormuymuş alla alla nasıl sinir oluyorum ya madem serviste çalışıyorsun hayrına söyle git oto elektriçisine tamir ettir diye.... abi lamba diyotundan yakabilir o ışığı eğer diyotların biri patladıysa git bi oto elektriçinin yanına zaten sökmeden önce araç çalışır vaziyette şarj ediyormu etmiyormu bakar eğer şarj edip lamba yakıyorsa diyotlardan yapar. hem söktür konjektör ve kömürlere baktır o kadar para vermene gerek yok yani.

abi neden bu insanlar direk değişmeye giriyorlar şarj dinamosunu neden komple değiştir dedi o akıllı usta tamiri olmuyormuymuş alla alla nasıl sinir oluyorum ya madem serviste çalışıyorsun hayrına söyle git oto elektriçisine tamir ettir diye.... abi lamba diyotundan yakabilir o ışığı eğer diyotların biri patladıysa git bi oto elektriçinin yanına zaten sökmeden önce araç çalışır vaziyette şarj ediyormu etmiyormu bakar eğer şarj edip lamba yakıyorsa diyotlardan yapar. hem söktür konjektör ve kömürlere baktır o kadar para vermene gerek yok yani.

Servislerde parça tamiri yok. Direk değişim var. Bundan dolayı 1 tlye mal olacak lehim işi size 200 tlye mal olabiliyor. O yüzden değiştirmeden önce tamir olayına bakın derim

merhaba..98 astra g sahibiyim.dun arabayla biryerde durduktan sonra arabayı çalıştırdım ve akü lambası yanmaya başladı..20 dk öyle gezdikten sonra bi servise gittim..orda arabayı durdurup çalıştırdığımda arıza lambası tekrar yanmadı..servisteki usta sarj dinamosunun değişmesi gerektigini söyledi..300tl ye orjinal 150 tl ye yan sanayisini takabileceğini belirtti.bende size danışmak istedim..ışık ise birdaha yanmadı şimdi herşey normal görünüyor.pazartesi günü yola gideceğim için yolda bir sorun olur diye kaygılandım..sizce ne yapmalıyım bu hata tekrarlanır mı?
ilgilenen arkadaşlar için şimdiden teşekkürler

Canim kardesim...
Kayis gevsemis olabilir... birde sarjdinamosunun kömürü bitmistir(regleri)arizalidir...baska ustaya baktir bu parca 30-40 lira civarinda..bunun kömürü bitince yeterince elektrik üretmemez bak bir link yollayim daha iyi anlaman icin parcanin ne oldugu hakkinda..

http://cgi.ebay.de/Lichtmaschine-Re...ehör?hash=item53db8aacd1&_trksid=p3286.c0.m14

Saygilarimla
selim

yardımlarınız için hepinize teşekkürler arkadaslar..internet baglantı sorunlu oldugundan bugun bakma fırsatım oldu yarın sanayiye gidip dediğiniz şekilde sorun çözmeye çalışacagım.şu anlık bi sorun yok gibi ama ışık hiç yanmadı..ışık yanmayıncada usta çözmek mantıklı olmaz ışık yanarsa gel dedi:)

Geri