Amortisör ve Yol Tutuş Devamı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Selamlar bugün yandaki çizik için sonunda servise kasko ile verdim aracı ön takımı kontrol etmelerini istedim ve ön iki amortisörün patlak olduğunu söylediler arayarak çifti 350TL'mi neydi ama maddi durumdan kalmasını söyledim, lastiklerimin desenleri farklıymış daha önce Yol Tutuş konusu altında belirtmiştim bunuda ayrıca sağ arka lastiğimin deseninde bozulma varmış.. Amortisör değişimi yaptırmamayı düşünüyorum .. Yol tutuştaki konuda söylediğim yüksek hızda hafif kaçacak gibi olmasınıda lastiklerin durumuna bağlıyorum Bu konuda yorumlarınızı rica edicem Teşekkürler.

evet lastikikten kaynaklanıoyr bende ilk aldıgımda lastikler gidikti yeninisi alınca daha seri öle bi savrulma olmadı..:)

Selamlar bugün yandaki çizik için sonunda servise kasko ile verdim aracı ön takımı kontrol etmelerini istedim ve ön iki amortisörün patlak olduğunu söylediler arayarak çifti 350TL'mi neydi ama maddi durumdan kalmasını söyledim, lastiklerimin desenleri farklıymış daha önce Yol Tutuş konusu altında belirtmiştim bunuda ayrıca sağ arka lastiğimin deseninde bozulma varmış.. Amortisör değişimi yaptırmamayı düşünüyorum .. Yol tutuştaki konuda söylediğim yüksek hızda hafif kaçacak gibi olmasınıda lastiklerin durumuna bağlıyorum Bu konuda yorumlarınızı rica edicem Teşekkürler.

Tam tersi;

Yoldaki engebeleri absorbe etme görevi gören amortisörler patladıysa, özellikle yüksek hızlarda hafif bozuk yollarda lastikleriniz zıplama eğilimine girecek(amortisörün emme gücü güdecek ve sadece yayların üzerinde gideceksiniz), ve sizin için sürüşün tehlikeli olmasına neden olacaktir.Lastik desenindeki bozulma ancak virajlarda tutunma farkından dolayı, aracın kendini bırakması olarak görülür.Bunun yanında patlak amortisörler yüzünden araç yere tam basamayacağı için virajlarda aşırı salınıma girip hem canınıza hemde aracınıza zararlı durumlar oluşturabilir.

Şehir içi ve dışı hız limtlerini aşmazsanız sorun olmaz.

Arkadaşlar abiler.. Ben servisin ön iki amortisöründe patlak demesinden şüphelendim ve bir kaç değerli arkadaşa kardeşime sorarak (Yüksel ve Opelci58) bir kaç test yaptım ve patlak olmadığını gördüm sonra babama sordum kendi astra'sı serviste olduğu için araba 3 gündür onda oda dedi patlak falan değil diye... Son olarak önden gelen ve ön lastiklere paralel gelen çukurlarda ön taraf yaylanırmı patlak ise :S bence hayır ama bi fikrinizi sorayım dedim..

mart ayında yazmışım bunu zaman ne çabuk geçiyor! :D

dimi dimi :)

amortisörler ne alemde :D

inan hala kesin olarak bilmiyorum herkes başka bişi söyledi bende düşünmyrm artık :D

Ben 10 senede anca patlattım amortisörleri sen 5senede halletiysen helal olsun :D
Hafif hızda direksiyonu sağ sol yap
bişi yokse
hızını birazcık daha arttır ve bir daha dene, böyle böyle hızını arttır.Durumun tehlikeli oldğu hızı gör ve sonra düşün ben bu hızda böyle bir şey yaparmıyım(başıma gelirmi diye) cevabın evetse git hemen değiştir. Benimkisi 70km hızda tehlikeli idi hemen 4ünüde değiştirdim.

Geri