Anahtarı Köpek Yemiş !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mskirca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mskirca

VIP Üye
10-Balıkesir
Siteyi ziyaret et
Değerli Arkadaşlar,

Aracımı geçen hafta aldım bahsetmiştim. Aracın orjinal anahtarını maalesef köpek yemiş :) ben yedek anahtarla aldım ve kullanıyorum. Opel Gürses'i aradım anahtar 475 TL ama kaskodan da yaptıma şansım var fakat eksi aracımdan yeniye devir ettiğim kaskomdan şuan %40 hasarsızlığım var ve sigortacıma göre hasarsızlığım bozulacak. Araç anahtarı kopyalayan bir kaç yerle görüştüm onlarda da fiyatlar 150 ila 250 arasında değişiyor.

Sizce, - Cepten yetkili servise mi? - Kaskodan mı? - Cepten anahtarcıya mı? yaptırmalıyım?

Not: Yedek anahtarı aktif olarak kullanıyorum :) aracı eşimle beraber kullanıyoruz zira :)

Öncelikle geçmiş olsun, Köpek mama istese bu kadar pahalısını bulamazdı sanırım :) Kasko şirketlerinde anahtar değişimi kaskoyu bozan şirketler var bozmayanlar var. Sizin kasko çözümünüz eğer kaskoyu bozmuyorsa bence kaskodan yaptırın ancak tersi durum söz konusuysa kaskoyu bozmayın çünkü bir sonraki sene yenilerken sizden o parayı alacaklar :(

Geçmiş olsun. Bence kaskocunuza seneye ne kadarlık bir fark ödeyeceğinizi sorun, eğer orijinal anahtar fiyatından aşağı, anahtarcıların yapacağına yakın bir fiyat çıkarsa kaskodan yetkili servise yaptırın. Yani 250-300 gibi bir zararınız olacaksa kaskoda, kaskodan yaptırın derim.

Tapatalk kullanarak iPad Pro aracılığıyla gönderildi

Öncelikle geçmiş olsun, Köpek mama istese bu kadar pahalısını bulamazdı sanırım :) Kasko şirketlerinde anahtar değişimi kaskoyu bozan şirketler var bozmayanlar var. Sizin kasko çözümünüz eğer kaskoyu bozmuyorsa bence kaskodan yaptırın ancak tersi durum söz konusuysa kaskoyu bozmayın çünkü bir sonraki sene yenilerken sizden o parayı alacaklar :(

Aslında önemli bir ayrıntı. Ben kasko yaptırırken, orijinal parça, yetkili servis şartı arıyorum öncelikle. Sonra da pek fazla muafiyet olmamasına bakıyorum. Bu anahtar klozu da aklımda olsun. Sormak, olanını seçmek lazım. Mesela cam klozu da var. Bir kereye mahsus, yıl içinde cam değişimi hakkı, kaskoyu delmeden. Ne zaman ne olacağı belli olmaz.

Tapatalk kullanarak iPad Pro aracılığıyla gönderildi

Aynen hocam artık öyle bir hale geldikki ucuz olsun full olsun deyip geçiyoruz. Kaskomu geçen hafta yeniledim ve inanırmısınız açıp okumadım. Rabbim ellerine düşürmesin.

Arkadaşlar, Halk Sigorta'dan kasko yaptırmıştım, arayıp konuştum hasarsızlığım sadece %10 düşüyor ama aynı yıl içerisinde hasarsızlık bozmayan cam değişimi gibi bir işlem yaptırırsanız bu sefer totalde sıfıra düşüyor hasarsızlık indirimi yani hiç kalmıyor. %10 hasarsızlık indirimi kaybıyla yetkili serviste orjinal anahtar yaptımak tabiki en mantıklı seçenek gibi duruyor :) ayrıca Opel Gürses işlemin 1 gün sürdüğünü, sabahtan aracı bırakmam gerektiğini söyledi. Kaskodan yapılacağı için eksper onayı gerekiyormuş :)

Kasko yaptırırken tüm teminatları en ince ayrıntılarıyla incelemek gerek!

Saygılar..

Geçmiş olsun usta

Geri