angel eye mavilik sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan boomytr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

boomytr

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
herkese merhaba.ben bugün depo marka angel eye far aldım yanında kamasonic 8000k xenonla.akşam farı deneme fırsatı buldum ve şöyle bir görüntüyle karşılaştım.üstte mavi bir çizgi oluşuyo.bunun nedeni nedir acaba yoksa bu normal birşey mi ben anlayamadım.yardımcı olursanız çok sevinirim.

mercek farda bu çizginin çıkması gayet doğal helede xenon varsa yani dert edicek bişey yok ama bi far ayarına girmeniz gerek gibi gözüküyor..

yarın gidicem ztn far ayarına. çok sağol ya içimi rahatlattın walla.

mercekli farda olur bende de üstte kırmızı çizgi çıkıyor bu normalmiş üstelik bende xenon da yok

ışık mercekte kırılıyo ya o bakımdan

ya bugün gittim far ayarı yaptırmaya.adam dedi ki muayene için mi istiyosun ben dedim yok dedi ki zaten geçmez.harbiden geçmez mi bu farlar şimdi muayeneden.geçmiyosa neden???

mercekli bi alet var tepegöz gibi onu farın önüne koyduğunda ufuk çizgisi gibi bir çizgi var farlar ayarladığında o çizgiyle örtüşmesi lazım geliyo merceği dayadığında ışık dağılıyosa geçmez muayeneden

walla bilmiom da o kadarını ayar yapan adam dedi ki orjinal far değilse geçmez.yani ayar değilde farla alakalı bir durum heralde.

alakası yok muayneyi yapan adam her tür arabanın orjinal farının nasıl olduğunu nasıl bilsin?

Muayne olayına gelirsek
1-Işığın şiddeti
2-Far ayarına bakılıyor

TUVTURK ün ilk zamanlarında merceksiz ve yıkaması olmayan xenon lar geçemiyordu. Ama şimdilerde uygulama biraz daha esnek. Normal farlara (merceksiz) xenon takanlar bile ışık şiddeti ve far ayarı olduğunda hafif kusurlu olarak geçiyor.

ii ya benim muayene ekimde. geçmezse napıcam die düşünüyodum.

Geri