*Ankara - Ayvalık Yolu Yardımınız Gerekli*

efeeryurt

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam herkese, Ağustos'ta askere gitmeden önce, kız arkadaşımla beraber Ayvalık'a gitmek istiyoruz..

Ancak internette hem detaylı bilgi bulamadım, hemde aranızda bu konu hakkında bilgisi olan üyeler varsa onlardan yararlanmak istediğim için konuyu açtım..

İnternette, Ankara'dan Ayvalık'a 2 tane güzergah verilmiş..

ANKARA - ESKISEHIR - BURSA - AYVALIK 675 km
ANKARA - AFYON - İZMİR - AYVALIK 738 km

Ben tabiiki kısa olan güzergahı seçeceğim, ancak bir internet sitesinde, yolun 11 saat olduğu yazıyor..

Ankara'dan Ayvalık'a giden oldu mu yada bilgi sahibi olan var mı bilemem ama yardımcı olursanız sevinirim..

Dendiği gibi, Ankara-Eskişehir-Bursa-Ayvalık istikametinde mi gideyim, yoksa uzun yol olan Ankara-Afyon-İzmir-Ayvalık mı yapsam?

Yol durumu ve mesafeyle birlikte kaç saatte bu yolu alacağıma dair bilgi veya yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim şimdiden..

Saygılar..

ps: Bu arada, 19 Temmuz yada 20 Temmuz sabahı yola çıkacağım için, o tarihe kadar yardım edebilirseniz çok çok teşekkür edeceğim...

En uygunu; ANKARA - ESKISEHIR - BURSA - AYVALIK 675 km. 11 saat sürmez. Yolda vereceğin molalar süreyi etkiler ama genelde 8-9 saatte gidersin.

teşekkürler Savaş abi.. 11 saat olayını görünce, acaba yol çok mu virajlı yada kötü diye düşünüyordum..

tekrar teşekkürler abi..

birde kütahya - balıkesir üzeri var ama yolu virajlı bursa üzeri olandan yol kısa olmasına rağmen zaman olarak daha uzun.

teşekkürler Savaş abi.. 11 saat olayını görünce, acaba yol çok mu virajlı yada kötü diye düşünüyordum..

tekrar teşekkürler abi..
Yol genelde güzel, bu nedenle radarı bol, onun için radarlara dikkat et. Temelli civarı, Polatlı çıkışı, Sivrihisar çıkışı, Bursa şehir giriş ve çıkışında genelde gündüzleri devamlı radar bulunuyor. Bursa'dan sonra yolun sıkıcılığı bir nebze azalıyor. Şimdiden hayırlı yolculuklar.

Ben iki yoldan da gittim geldim. Eskişehir bursa ayvalık rotasından git bence. Diğer rotaya göre daha az viraj var, yol daha iyi, bursa çevre yolunda falan hız sınırı 120 km. çok rahat gidersin

Efe diğer yolu bilmediğim için Bursa üzerinden olanı tarif edebilirim.Ankara Bursa geliş hızına göre 4 saat civarı sürüyor, Bursa-Ayvalık da yaklaış 4 saat sürer toplam yolun 8 saat ediyor.Tüm güzergah boyunca yol güzel, ancak eger hala bitmediyse Eskişehir şehir geçişinde metro insaatı dolayısı ile yol çok kötü, tabelalar seni sürekli bir yerlere yönlendiriyor,zemin bozuk ve tozlu (yakın zamanda çalışma bittiyse ayrı) 3 ay önce böyleydi.Bu yüzden Eskişehir geçişini trafigin yogun olacagı sabah ve akşam iş giriş/çıkış saatlerine denk getirirsen Eskişehirden çıkman 45 dk ila 1 saati buluyor.Eskişehirden çıkarken ortası agaçlı yolda genelde radar uygulaması olur dikkat et.Ayrıca Bozuyuk e gelince sehirin içine girmeyen (Sola dönerek gireceğin) çevre yolunu kullan,Bursa tabelaları seni yönlendirir.Bozuyuk ten sonra İnegöl e yaklaşırken yolun 1 gidiş 1 gelişe düştüğü bir mevki var, orada dikkatli ol, yol keskin virajlar,tünel geçişleri,bozuk zemin ve yol çalışmaları ile karşılaşacaksın, yaklaşık 7-8 km, orayi bitirince İnegöl den geçeceksin,Köfte yemek için en uygun yer :) İnegöl den Bursaya devam ediyorsun, Uzun bir rampanın bitiminde Bursa düzlüğü başlarken sagda otobanı göreceksin,Şehir trafigi ile ugraşma direkt otobana gir.Otoban ama ücretli değil, yalnız otobanda tünel çıkışında zaman zaman radar olabiliyor , 120 km ye dikkat. yaklaşık 45 km lik Bursa Otobanından sonra Balıkkesire kadar 2 şerit bölünmüş yoldan gideceksin, Zaman zaman yol üzerinde çeşitli mevkilerde radar oluyor dikkatli gitmekte fayda var.Ayvalık için Balıkkesir şehir içine gireceksin, 4-5 kadar trafik ışığından düz geçtikten sonra otogar civarında sağa dönen Ayvalık tabelalarını takip ederek şehir içinden geçip Ayvalık-Edremit yoluna çıkacaksın,burada da zaman zaman çalışma olur dikkatli gitmekte fayda var.Biraz uzun oldu ama umarım işine yarar. şimdiden Hayırlı Yolculuklar

Son düzenleme:
Ankara-Afyon-İzmir-Ayvalık güzergahı eğer Turgutlu-Bornova-Karşıyaka-Menemen hattını izlerse yol çok uzar.738 km buna göre verilmişse mesafeyi yaklaşık 50 km kısaltmak mümkün.Turgutlu'yu 5 km kadar geçtikten sonra Manisa yoluna girip,Manisa üstünden Menemen'e geçip Ayvalık'a ulaşabilirsiniz.Manisa-Menemen yolu eskisine göre daha genişletildi.Bu arada diğer güzergahı izlemeye karar verirseniz,Balıkesir-Ayvalık arası dikkatli olun.

En uygunu; ANKARA - ESKISEHIR - BURSA - AYVALIK 675 km. 11 saat sürmez. Yolda vereceğin molalar süreyi etkiler ama genelde 8-9 saatte gidersin.
+1
birde kütahya - balıkesir üzeri var ama yolu virajlı bursa üzeri olandan yol kısa olmasına rağmen zaman olarak daha uzun.
kütahya üstünden geçtim ben bi defa, in cin top atıyo çok virajlı ama manzaralı bi yol, benim benzin lambası yanmaya başladığı için 3.5 atmıştım :D

Geri