arabada tekleme ve kerkinme sorunu!! ACİLLLLL

indicavia

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaslar 2 ay kadar önce yağ değişimi için sanyiye gittim.o zaman böyle bir sorunum yoktu.yağ değişiminden sonra arıza lambası yandı ve bilgisayara bağlandı P0340 hatası verdı.yani eksantrik mili sensörü konum hatası verdi.usta bunun daha önceden de varoldugunu ancak söndürülmüş olabileceğini söyledi.bi sıkıntı olursa gel ayrıntılı bakalım dedı.yaklasık bır haftadır arac lpg de vıtes farkı olmaksızın tekleme yapıyor ancak bunu benzınde ya yapmıyor ya da ben hıssetmıyorum ama lpg de cok hissediliyor.lpg ustasına gıttım enjektörleri değiştirdiler ama sorun çözülmedi.elektrikciye yönlendırler.elektrikci, elektrik tesisatında sıkıntı olmadıgını sensörün çalıştığınıve sensörle beyin arasındaki kabloların saglam olduğunu ve tesisatın sağlam oldugunu soyledıler.elektrikciyle ustam en son ya beyınden ya da sente atlaması oldugunu soyledıler.bujılerı de yenı degıstırdım yıne bu arada bobınlerde de sorun yyok dedıler.bu arada araba bazen 5000 devri gecmıyor gectıgı zamanda bu sıkıntı olmuyor zaten.bu arada arac corsa c 1.4 twinport.yardım ve onerılerınızı beklıyorum...

bu arada arabada sesli çalışma veya stop etme ve zor calışma gıbı sorunlar yok hatta abım dun antalyanın bır ılcesıne gıttı geldı tabı benzınde cok fazla da yakmamıs ve abımde farketmemıs boyle bır teklemeyı.ama lpg de o da gordu.ustaların dedıgı benzınde de yapar ama yakıtın yapısal farkından benzınde hıssetmeyebılırsın dedıler

Lpgde ateşleme sorunları daha belirgin olur daha nazik bir takıttır. Yağ değişiminde yapılan başka bir bakım var mı ? Bujiler değiştiyse yanlış buji takılmış olabilir. Sadece yağ değişimiyle böyle bir sorun oluşmaz. UStanız biyerleri kurcalamış ateşleme sisteminin ayarını bozmuş olabilir. Sorunun çözümünü yağı değiştiren ustada aramalısınız !

Geri