Arabam Çekmiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Savarona
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Savarona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
www.pataraportal.com
Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım Opel Astra f 1.6 16c Club caravan 96 model bilr aracım var arabam yokuşlarda kesiliyor çekmiyor 2 vitese kadar düşmem gerekiyor arabanın gaz yemesi için ve diğer bir sorunlardan biri ise araba çok titreyerek çalışıyor ve biryerden hava alıyor gibi ses yapıyor son sorunum ise aracım herzaman 1 ve 2 nci viteslere geçerken sorun çıkartıyor. Bana ne yapam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.:sorry:

Çekişle ilgili senin yapabileceğin bir şey yok, büyük bi ihtimalle yakıt sistemiyle ilgili. Gerçi yazdığın kadarıyla şanzımanındada problemin var, kavramayla ilgili'de olabilir. Bu durumda ya servise yada iyi bi ustaya göstermen gerekir. Vites geçişlerindeki probleme gelinde büyük bi ihtimalle senkromeçler sıyırmıştır. Bu da yine senin yapabileceğin bir şey olmadığı için mecburen ya servis yada iyi bi tamirci.....:(

Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım Opel Astra f 1.6 16c Club caravan 96 model bilr aracım var arabam yokuşlarda kesiliyor çekmiyor 2 vitese kadar düşmem gerekiyor arabanın gaz yemesi için ve diğer bir sorunlardan biri ise araba çok titreyerek çalışıyor ve biryerden hava alıyor gibi ses yapıyor son sorunum ise aracım herzaman 1 ve 2 nci viteslere geçerken sorun çıkartıyor. Bana ne yapam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.:sorry:

Geçmiş olsun..

Aracın çalışırken tıssss diye bir ses geliyor ve rolantide düzensiz çalışıyor demişsinn...Dediğin gibi o sesin geldiği yerden manifold hava alıyor..Bujiler Filtreler ne zaman değişti ? Kontrol edilmesi gereken bi kaç nokta var..Hava alması da içeriye hesaplanamayan bir hava girdiğinden çekişini düşürür..
Şanzımanının yağını değiştir..Kaliteli ve çok ince olmayan bir yağ koy..İçinede kaliteli katkılardan birini koydur..Yağ gibi olcak vitesin..

ateşleme sistemine de baktır ateşleme boboni,buji ve kablolarını da gözden geçir.Aynı durum bende oldu araba oldugu yerde kaldı çekiş sıfır ve anormal derece sallantı vardı bunlari degiştim düzeldi...Vites şanzumanla ilgili olabilir veya depraj baskı balata sorunu da...Araba 2. vitesde kalkarken titreme yapıyorsa depraj baskı balatana baktır derim...Geçmiş olsun....

aracınız ee manifoltta bulunan kçük bir boru var.depo havalandırma borusu eme anifolta takılıyor.o boru catlaıştır hava alıyodur çekişi etkiler.ayrıca aracınız kaç km de?debriyaj balatası da bitiş olabilir ve rapada çekişi etkiler.kalkışta titiree yaptırır..ayrıca carbon clean yaptırmanda da fayda var

Değişen parçalar

Arkadaşlar öncelikle ilginze teşekkür ederim. Buji ve bütün filtreleri daha yeni değiştirim 3000 km oldu.

arkadaşlar bendede 2.5 cdx opel var benim arabamda çekmiyor buji kabloları ve bobinini yeni değiştirdim neden olabilir

Arkadaşlar geçen servise gittim egzos manifoltu çatlak çıktı değiştirdim 250 ytl buji kablolarınıda değiştirdim 70 ytl carbon cleanda yaptırdım 50 ytl arabada belli bir düzelme var vuruntu gitti fakat araba hala çekmiyor debriyaz setini değiştirelim dediler ama ben anlamaıyorum araba düze yolda gayet iyi fakat rampada kesiliyor geneldede 1 ve 2 vitese geçerken sorun yaşıyorum haftaya debriyaj seti ve telini değiştirecekler oda 300 ytl bakalım o zaman ne olacak.

Aracın 1.6 astra caravan demişsin, rampada 2. vitese kadar kesilmesi anormal bi durum, aracın kaç km'de? bi de yağ eksiltme problemin var mı?

Geri