dostlar geçen akşam arabamla bi yerden gelirken evin önüne 30 metre kala stop etti. tekrar çalıştırmam biraz sürdü eve yanaştım stop ettirdim. indim ki bi koku yanık kokuyor. hemen arabanın orasına burasına bakayım derken kaputtan duman çıktığını gördüm valla nasıl bi refleks se hiç kaputa bile bakmadan hemen koştum bağajdan yangın södürücüyü aldım.alta yattım bi baktımki yanıyo motor alev alev tüpü sıktım boşalttım. söndü kaputu bi açtım. kayışlar hava filtresi kapağı. hortumlardan bazıları,triger kapağı vs. vs. yanmış erimiş,
sonuç yaklaşık 1000 tl masraf.
sebep : 12 tl lik üst kapak conta
contadan yeni değiştirdiğim yağ sızmış ( bu arada hararet filan yaptırmadım arabaya.) sızan yağ ustanın söylediğine göre bujilerin oradan ateş almış. eğer contanın eridiğini erken farketseydim. contayı değiştirip ki kendim bile değiştirirmişim. 1000 tlden olmazdım şimdi herkese duyrulur. bu arada yangın söndürme tüpünün en az 2 kglık olmasına dikkat edin. 1 kg lık yetmiyor bazen....allahtan ankaraya kar yağmıştı o akşam aldım karları söndürdüm valla
sonuç yaklaşık 1000 tl masraf.
sebep : 12 tl lik üst kapak conta
contadan yeni değiştirdiğim yağ sızmış ( bu arada hararet filan yaptırmadım arabaya.) sızan yağ ustanın söylediğine göre bujilerin oradan ateş almış. eğer contanın eridiğini erken farketseydim. contayı değiştirip ki kendim bile değiştirirmişim. 1000 tlden olmazdım şimdi herkese duyrulur. bu arada yangın söndürme tüpünün en az 2 kglık olmasına dikkat edin. 1 kg lık yetmiyor bazen....allahtan ankaraya kar yağmıştı o akşam aldım karları söndürdüm valla