arabama sakız yapışmış ne yapmalıyım??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yuyiozen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yuyiozen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar bugun fark ettim motor kaputunun üzerine ve ön tampona ince ince sakız yapışmış buyuk ihtimal hareket halindeyken olmuş çünkü sünmüş ve kurumuş allahtan motor kaputunda koruyucu şeffaf film var ama yinede sakız lekelerini geçirmek için nasıl bir işlem uygulamalıyım şimdiden çok sağolun ....::)

buz parçasını üstüne sürün. soğuyunca katılaşır ve rahatça çıkar...

ya buz sürmek benimde aklımda var fakat çizip örselemesinden korkuyorum yine de teşekkür ederim

Oto boya malzemesi satan yerlerde boyaya zarar vermeyen, temizlik için kullanılan kaliteli bir tiner var (en son kutusunu 20 TL ye almıştım), onunla denemeni öneririm.

wd-40 bu işi çözer diyecem ama koruyucu folyo var demişsin. folyo olmasaydı wd-40 la çıkardı.

Aseton arkadaşım aseton sakızı japon yapıştırıcıyı çürütüyor

Hocam aynı şey benim başıma gelmişti. Biraz sulandırılmış Sentetik Tiner'i fısfısla üstüne sıkıp azıcık bekledikten sonra sildim. Problem kalmadı :D

Zift temizliği için gaz yağı öneriyorlar. Sakızda da işe yarar bence.

Haftasonu oğlanı parka götürmüştüm, onun trombolinde zıplamasını seyrederken baktım ayağımı yerden kaldıramıyorum. Bebenin biri kocaman bir sakızı yere atmış :sopa:, sanırım iki sakızı birarada çiğnemenin modası da bizim çocukluğumuzdan bu yana hala geçmemiş :D:D:D sakız o derece kocaman. Bagajda zift lekelerini çıkarmak için kullandığım mazot vardı, aldım sürdüm ayakkabının tabanına, aldı götürdü sakız namına ne varsa.

Hulasa-i kelam, ben de sakıza karşı mazot çözümünü önerenlerdenim.

Geri