Araç Dış Bakımı, Hızlı Cila Önerileri ve Görüşler?

LostCoder

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar,

Aracım 2012 metalik olduğu için konsantre oto şampuanı ve sünger ile yıkayıp mikrofiber bezle kuruladığım da derin bir parlaklığı oluyor.:D Ama hem biraz boya koruma maksatlı hemde parlaklığı biraz daha artırmak adına hızlı cila almaya karar vermiştim. Aklımda Sonax ve 3M'in hızlı cilaları var ıslak ve kuru almak üzere ayrılıyor sanırım yada her iki şekilde de uygulanabiliyor ama kuru uygulama daha verimli ve sağlıklı olacaktır. Sizin görüşünüz nedir acaba öneriler ve kullanan arkadaşlardan yorumları bekliyorum.

3M Quick Wax aldım ve kaputun yarısına uyguladım gözle görülür pek fazla bir fark olmadı :D tahmin de ediyordum kapalı garaj + fircasız yıkama + mikrofiber bez faktörleri olduğu için metalik boya ilk günkü tazeliğini koruyor. Sonra ulan dedim bu bu hızlı cilalar para tuzağımı yoksa :confused: paraya kıyıp 3M aldık birde namından dolayı sonra arkadaşımın bmw 5.20 koyu renk araçı aklıma geldi hemen gittim sana kıyak cila cekicem dedim :D araçta bariz gözle ve güçlü ışıkta belli olan harelenme varmı uyguladık ve sonuç mükemmel oldu.

Anlaşıldığı üzre sıfır alınmış özellikle metalik araçlar için 2-3 sene araç düzgün yıkandıysa gerek yok ama boya koruma maksatlı olabilir.

Asıl benim araştırdığım seramik kaplama olayı bildiğiniz üzere Audi firması tüm araçların son kat boyasının üzerine seramik kaplama uyguluyor. Bazı ürünler var yurt dışında biraz araştırdıktan sonra en mantıklısıymış gibi geliyor boya koruma, kılcal çizikler vb. için.

kesinlikle tavsiye ettiğim ürün çbs belco ciladır. birçok marka denememe rağmen en iyi sonucu veren parlatan ve ıslak bir görünüm veren 5-6 ay süreyle görünümünü koruyan cila belco dur. 6 ay sonra parlaklıgını yitirse bile kaporta üzerindeki kayganlık hissi devam ediyor. kesinlikle çbs belco.... aracım 2001 vectra beyaz renk harika parlatıyor.

bir hatırlatma; arabayı süngerle yıkamayın, neredeyse fırçayla yıkamış kadar çizersiniz boyayı.
mikrofiber yıkama eldiveni alın ve çift kovayla yıkama yapın.
bkz çift kova yöntemi: http://www.insigniateam.com/forum/index.php?topic=2761.0
ben kuzu postu eldivenle yıkıyorum ama bu eskiyince mikrofibere geçicem.

Aynen bende hep üşenmez isem çift kova yıkarım ama sümger ve fırca olayına baktığımızde fırca daho çok çizermiş gibimegeliyor önemli olan süngerin gözeneklerinde toz parçaları kalmasın.

Evt fırçada da süngerde de sakıncalar aynı. Geniş gözeneklere sahip olduklarından toz toprak giriyor elle tüm araç üzerinde gezdirince de bu zerrecikler boyada çiziklere neden oluyor mantık aynı..

Aynen bende hep üşenmez isem çift kova yıkarım ama sümger ve fırca olayına baktığımızde fırca daho çok çizermiş gibimegeliyor önemli olan süngerin gözeneklerinde toz parçaları kalmasın.

Yıkama fırçaları 2 türlü oluyor. Fırçaların yumuşak olanlar tercih edilirse çizilme çok çok az olur. Asıl çizenler sert karekterli olanlardır (aslında bu tür fırçalar yer temizliğinde kullanılır), benzinliklerdeki bıcı bıcıların fırçaları ise en sert olandır.

Yıkama fırçaları 2 türlü oluyor. Fırçaların yumuşak olanlar tercih edilirse çizilme çok çok az olur. Asıl çizenler sert karekterli olanlardır (aslında bu tür fırçalar yer temizliğinde kullanılır), benzinliklerdeki bıcı bıcıların fırçaları ise en sert olandır.

Aynen Savaş abi bizdeki de pimpiriklilik mi desem temizlik hastalığımı :D bırak artık ayda iki yıkarım diyorum biraz tozlanınca yok arkadaş öyle binmek içimden gelmiyor merete :D illa çillop gibi parlak temiz olacak.

Geri