Araç koruma uygulaması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan marcelle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

marcelle

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Aracım Opel Corsa 1.4 Essentia (otomatik şanzıman)... Aracı 0 km. aldım, ancak henüz teslim edilmedi. Bugün, aracı aldığım yerde bir araç koruma sistemi önerdiler. Sistem şunlardan oluşuyor:

- Boya koruma
- Kaput filmi
- Alt darbe koruma ve ses izolasyonu
- Cam güvenlik filmi

Aracı 0 km. aldığım için, bu uygulamaların hepsine toplam 1300 lira ücret ödeyerek sahip olabileceğimi ve aracın teslim tarihinde hiçbir gecikme olmadan, korumayı uyguladıktan sonra tarafıma teslim edeceklerini söylediler. Ayrıca koltuk ve döşeme koruma hediye edeceklermiş. Bana mantıklı geldi ama yine de burada bir sorayım dedim. Siz ne dersiniz, bu tarz bir uygulama yaptıran oldu mu aranızda?

- Boya koruma: Piyasada sıfır araçlara bu işlemi hesaplı yapan kaliteli firmalar var. Kim yaparsa yapsın ehil ellerde faydalı bir uygulama.
- Kaput filmi: Bazı boya koruma işlemi yapan firmalar bu hizmeti ücretsiz olarak yapıyor, yani bu işlemi faturalandırmak şık olmamış.
- Alt darbe koruma ve ses izolasyonu: Satış danışmanına "bu işlem çok mu gerekli" diye sorun, evet derse o zaman da "neden bu hizmet fabrikasyon olarak verilmiyor" deyin, bakalım ne diyecek :). Öyle ye altında darbe koruması+ses izolasyonu olmayan bir araç artık dünyanın hiç bir yerinde satılmıyor. (Yapacakları izolasyonunun detaylarını bilmeden yorum yapmam belki haksızlık oluyor ama sıhhatli bir izolasyon işlemi için de aracın bazı yerlerinin sökülmesi şarttır, mesela http://www.google.com.tr/search?q=oto%20ses%20yal%C4%B1t%C4%B1m%20malzemeleri&rls=com.microsoft:tr:IE-SearchBox&oe=UTF-8&rlz=1I7ADRA_tr&redir_esc=&um=1&ie=UTF-8&hl=tr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=62y2T_e3Ec-KhQexpoTSCA&biw=1024&bih=567&sei=7my2T5jmH8WHhQf-7YH9CA)
- Cam güvenlik filmi: Bu işlem hakkında ayrıntılı bilgi isteyin, zira genellikle güvenlik filmi diye araçlara cam filmi uygulayanlar oluyor. Eğer sıfır numara denen cam filmi uygulanacaksa aklınızda bulunsun cam filmi yasal bir uygulama değildir.

Boya korumayı hiç servise yaptırmayın. Gidin Kaliteli 1-2 MF bez, aplikatör ve wax alın kendiniz atın. Savaş abi wax'ı herkes atabilir profesyonellik gerektiren bir iş değil fakat diğer konularda katılıyorum sana :)

Alt darbe koruma nedir yahu? İlk defa duydum, acaba karter korumadan mı bahsediyorlar?

Valla alt darbe korumayı zift gibi bir şeyle yapıyorlarmış.

Valla alt darbe korumayı zift gibi bir şeyle yapıyorlarmış.
O koruma aracınızda zaten var. Bazıları üç kuruş prim almak için neden insanları yanıltırlar ki :(. Bugün satışa sunulan en adi aracın altında bile mutlaka koruyucu bir madde vardır. Opel satış temsilcisi bunu yetersiz görüp satılan her Opel marka araç alana bu işlemi öneriyorsa o zaman Opel gerçekten çok kalitesiz araçlar üretiyor demektir.

Yani, o zaman büyük ihtimalle alt darbe korumanın dışındakileri yaptırırım ben...

bunların tamamını aracı aldıktan sonra ziebartta yaptırsanız bile daha ucuza gelir. ve bence ziebart konusunda epey başarılı ve her semtte var.

bunların tamamını aracı aldıktan sonra ziebartta yaptırsanız bile daha ucuza gelir. ve bence ziebart konusunda epey başarılı ve her semtte var.

Kesinlikle aynı düşünüyorum.

Bence bahsettikleri motor bölümünün altının kapatılması uygulaması.Banada tavsiye etmişlerdi bende yaptırmıştım.Geçen sene 120 ye.

Siz o aracın altı paslanana kadar kullanacak mısınız ;)
Paslanmazlık garantisi yanlış hatırlamıyorsam 10 yıldı.

Geri