Arac muayenesi hakkında yardım

Hergele32

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaslar bugun farkettım aracımın muayene suresi 10 gun sonra bitecek fakat muayeneye de ilk kez gidecegımden pek bilgim yok forumda aradım konulara baktım ve bi kaç sey ogrendım. borcu yoktur yazısı felan almanın gerektigini vs.vs. sizlerden istedıgım aracımı ankarada goturebılecegım muayene yerleri nereler. Ayrıca bisi sormak ıstıyorum aracımda camlar filimli, arka stoplarda da kırmızı film çekili komple bunları sokmeme gerek warmı sokmeden gecebılırmıyım muayeneden. ankaradakı arklarımın abılerımın yardımlarını beklıyorum.

Aracın LPG'li değilse yapacağın işlemler çok basit.

İlk yapacağın iş bir vergi dairesine gitmek. Bazı muayene istasyonlarında Vergi Dairesi (maliye) de var, ordan işlerini halledebilirsin. Önce vezne'den -eğer varsa- borçlarını ödeyeceksin, online sistemden sana borçlarını çıkartıp ödüyorlar. Aynı zamanda gene vezneden muayene harcını da yatırabilirsin. Sonra Borcu Yoktur belgesini gene daireden ilgili bankodan alacaksın (ücretsiz) ve daire şefine imzalatacaksın.

Daha sonra muayene istasyonunda sıraya gireceksin. Burada genelde arabandaki modifikasyonlara, farlarının, sileceklerinin çalışıp çalışmadığına ve yangın tüpü sağlık seti gibi zımbırtalara bakarlar. Sonra ruhsatın arkasına bir imza atıyorlar, sen de gidip normal kayıt kısmından diğer imzaları ve soğuk damgayla hologramı yapıştırtıyorsun ruhsata. Sonra son bir imza için muayeneyi yapan adamlara gidiyorsun, imzalatıyorsun ve iş bitiyor.

Bu arada, bir diğer önemli husus egzos muayenesi. Genelde herkes bunu atlıyor, senede bir yapılan bu muayenen tamam olsun, ona da bakıyor muayene memuru, egzos muayenen yoksa imzalamıyor.

Normal bir iş gününde yarım günde halledebilirsin işlerini.

Eğer bir takipci ile gidersen hiçbirşeye bekmıyorlar filmleri bile sökmene gerek yok.

ben geçen starex i götürdüm daha önceden gittiğinden herhalde adamlar sadece motorundaki numaralara baktılar o kadar başka hiçbişey yok bu işlem için 110 ytl para aldılar harç adı altında ayrıca yalçın abide söylemiş takipçiye verirsen filmleri sökmene gerek yok ama tek başına gidersen filmleri çizerler aabanın muayenesini öyle yaparlar muayene içinde sadece varlık mahallesinde yer var herhalde Ankamall ın karşısı

öncelikle yardımlarınız için tesekkur ederım. bi ark. takipcinin birini onerdi ve 200 ytl wer arabayı bıle goturmene gerek yok ertesı gun ruhsat elınde dedi. harc felan sanırım 100 110 ytl arası tutuyomus yani takıpci 80 90 para istiyor ki ben filmleri 70 ytl ye cektırdım. :D sanırım en iyisi filmleri sokturup gitmek muayene sonrasında yenıden cektırmek hem riske girmem hemde filmlerim yenılenmıs olur. tsk ederim arklar tekrardan. ha ayrıca bişey soyleyım gecen yıl eniştemgil aynı yontemle yaptırmıslar aracı goturmeden. suan organızeden yargılanıyolar ruhsatları toplamıslar. aksam ne olursa olsun gotur arabanı dedıler

Geri