Araç muayenesi hk. bir kaç sorum olacaktı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan partner352
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
P

partner352

Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar ayın 23ünde yeni bir araç satın aldım edition. Şimdi noterde plaka değiştirmeli şekilde satışı aldım.

İstanbulda aldım Sivasta muayeneye sokacagım o yüzden Sivasa daha henüz gitmedim geçici plaka ile sivasa gidip ayın 30unda yeni plakamı alacağım.

Yeni plakamı almadan

1.Egsoz muayenesi yaptırdım 34 plakalı şekildeyeni plakaya nasıl aktartabilirim
2.Sızdırmazlık raporu aldım (mecburen istanbuldan aldım) bu da 34 plaka şeklinde.

Ama benim yeni plakam 58 olacak ayın 30unda ve ben sivasta muayeneye gireceğim.

Egsoz muayenesi ve sızdırmazlık raporundaki eski plaka(34) muayenede sorun çıkarır mı? (muayene zamanında 58 olarak girecek muayeneye)

Bir de lpg taktırdım işletmek için prosedürleri yazar mısınız.

OKUDUĞUNUZ İÇİN TŞK.

Arkadaşlar ayın 23ünde yeni bir araç satın aldım edition. Şimdi noterde plaka değiştirmeli şekilde satışı aldım.

İstanbulda aldım Sivasta muayeneye sokacagım o yüzden Sivasa daha henüz gitmedim geçici plaka ile sivasa gidip ayın 30unda yeni plakamı alacağım.

Yeni plakamı almadan

1.Egsoz muayenesi yaptırdım 34 plakalı şekildeyeni plakaya nasıl aktartabilirim
2.Sızdırmazlık raporu aldım (mecburen istanbuldan aldım) bu da 34 plaka şeklinde.

Ama benim yeni plakam 58 olacak ayın 30unda ve ben sivasta muayeneye gireceğim.

Egsoz muayenesi ve sızdırmazlık raporundaki eski plaka(34) muayenede sorun çıkarır mı? (muayene zamanında 58 olarak girecek muayeneye)

Bir de lpg taktırdım işletmek için prosedürleri yazar mısınız.

OKUDUĞUNUZ İÇİN TŞK.

Hiç bir sorun olmaz; benimde aynı şekildeydi, bir damga vuruyorlar yeni plakanı yazıp onun adına tescil edilmiştir diye ibare konuyor; sen normal işlemlerini yaptır; sorunla karşılaşmayacaksın;

Lpg işletmede sızdırmazlık raporunu verdiğinde ruhsata direk işleniyor; ben de benzinli alıp lpg taktırdım; sızdırmazlık raporuyla birlikte bana verilen ruhsatta artık LPG-Benzin; sen rahat ol, sızdırmazlığı da aldığına göre gerisi tüv ve emniyetlik iş; onlar halledecek...Kolay gelsin...

Son düzenleme:
tşk ederim Kenan bey,
tüvtürkten cevap geldi paylaşıyorum.

Sayın Mahmut Bayram,

Bizimle paylaştığınız e-mail için teşekkür ederiz.

Tadilat kapsamına giren değişiklikler AİTM'nin (Araç İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik) EK-4 ünde belirtilen "Müsaade Edilen Tadilatlar" maddesinde belirtilmiştir. Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG ) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır. Tadilat Muayenesi için gerekli belgeler;

· Ruhsat
· Trafik Sigortası
· Yetkili Mühendis tarafından çizilen onaylı tadilat projesi
· Şoförler ve Otomobilciler Odasından temin edilen ve doldurulmuş Ek-1 belgesi (Trafik Tescil Müracaat ve İşlem Formu)
· Gaz sızdırmazlık raporu
· İstasyonlarımızda yapılacak kontrollerde, herhangi bir vergi borcunuzun bulunmaması.

Muayenede, tadilatın projeye uygunluğu kontrol edilir ve periyodik muayenesi gerçekleştirilir. Sonrasında onaylanmış muayene raporu ve Ek-1 belgesi ile Trafik Tescil Bürosu’na başvurarak araç üzerinde yapılan değişikleri ruhsata işletmeniz gerekmektedir.

Aracının egzoz emisyon muayenesinin eski plaka üzerinden olması; satış sözleşmeleri ile istasyonumuza başvurulduğunu bir problem teşkil etmemektedir.Gaz sızdırmazlık raporundaki şasi numarası ile araçtaki şasi numarasının uyum göstermesi halinde, rapor kabul edilmektedir.

Bilgilerinize sunar, güvenli yolculuklar dileriz.

Saygılarımızla,

TÜVTURK A.Ş.

Geri