Aracı parlatma aşamaları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cannemre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cannemre

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Öncelikle SelamunAleykum!
İlk arabam olduğu için hiç bir malumat sahibi değilim.
2005 Opel Astra H gümüş renkli arabama dış kaportasını parlatmak istiyorum ve işi kendim yapabileceğime inanıyorum ama bana bir harita lazım.
1.Önce arabayı yıkamayla işe başlayacam peki hangi marka ne tür temizlik ürünleri kullanmalıyım
2.Forumda wax ve diğer yöntemlerden bahsediliyor ama bunların uygulama sırası nedir ve hangi marka kullanmalıyım.
Kısacası bir aracı partlatmanın adım adım yollarını arıyorum.Forumda ve nette aradım ama maalesef bulamadığım için konu açmak zorunda kaldım
Yorum yazan yazmayan ve yardımcı olmaya çalışan çalışmayan herkese teşekkür ediyorum. ALLAH'a emanet olun..

ben sana en kolay yolunu söyleyeyim. Aracı bir güzel yıkıyorsun sonra kurulamadan üzerine ıslak cilayı püskürtüyorsun ben turtel wax kullanıyordum bir arkadaş pembe bir sıvı verdi yıkamacıların kullandığından süper birşey. Sonra bir bezle aracı kuruluyorsun üstüne temiz kuru bir bezle birdaha siliyorsun. Her yikamada yapabilirsin. Sonra baktıkça bir daha bakıyorsun. En basiti bu daha profesyonel istiyorsan arkadaşlar yorumlarını paylaşacaktır

ben sana en kolay yolunu söyleyeyim. Aracı bir güzel yıkıyorsun sonra kurulamadan üzerine ıslak cilayı püskürtüyorsun ben turtel wax kullanıyordum bir arkadaş pembe bir sıvı verdi yıkamacıların kullandığından süper birşey. Sonra bir bezle aracı kuruluyorsun üstüne temiz kuru bir bezle birdaha siliyorsun. Her yikamada yapabilirsin. Sonra baktıkça bir daha bakıyorsun. En basiti bu daha profesyonel istiyorsan arkadaşlar yorumlarını paylaşacaktır

turtle wax dediğiniz ürünü paylaşırmısınız. ben bu cila işini baya araştırıyorum ama bir türlü cesaret edip yapamıyorum. ıslak cila dediğiniz hangi ürünü turtle'nin. ben baktım ama çok farklı ürünleri var turtle'nin. :confused:

http://www.hepsiburada.com/liste/hizli-cila/department.aspx?categoryId=20035738

sadece turtle değil, sonax, 3m ve daha birçok markanın hızlı cila dediği ürünlerdir bunlar. uygulaması en kolay ve en hızlı sonuç alınan fakat etkisi kısa süreli ürünlerdir. kısa süreli koruma ve parlatma sağlar...

turtle wax dediğiniz ürünü paylaşırmısınız. ben bu cila işini baya araştırıyorum ama bir türlü cesaret edip yapamıyorum. ıslak cila dediğiniz hangi ürünü turtle'nin. ben baktım ama çok farklı ürünleri var turtle'nin. :confused:

Fırsat bulduğumda resmini eklerim buraya

Kardes yorumun icin tesekkur ederim ama ben daha zahmetli ve daha etkili bi yol ariyorum.
Bu yontem asagida arkadasin dedigi gibi kisa surede etki gosteriyor sanirim.aracimda meseka zift lekeleri var bunun icin kil hamuru kullanacam sonra ne yapmam gerek bi siralama ve urun bilgileri lazim ayrica ufak tefek cizikler var.nasil yapayim?

Bu sıcakta hiç uğraşma kardeşim , ver meguiarsa arabanı cillop gibi yapsınlar boyasını . Ben bırak waxı arabaya bir bez vursam duş almış gibi oluyorum terlemekten yazıktır günahtır , bu arada temizlik için formula 1 ürünlerini tavsiye ederim

Formula 1 ürünleri vs ben ce para vermeye değecek ürünler değil :/

Meguiars sonax gibi bayilerin ise bir çoğu gereksiz yere fazla para alıyor :/

Sağlıklı olduğum sürece aracıma kendim yaparım her türlü detailing bakımını..

Forum Boya Koruma adlı foruma bir bakmanızı isterim bu konu hakkında ;)

Berkay daha profesyonel bi yardımda bulunsana abicim :)

Ben kısaca bahsedeyim siz bu işle daha detaylı ilgilenmek istiyorsanız Berkay'ın dediği gibi bu konu üzerine forumlar mevcut aynı zamanda oraları da takip edebilirsiniz.

Araç yıkanır. (mikrofiber eldivenle, oto şampuanıyla ve çift kova yöntemiyle olabilir. Yer sıkıntısı varsa petrollerdeki basınçlı sular kullanılabilir. Yalnız kullandıkları köpük kimyasalına dikkat edin.)
Kurulanır.(kurulama ve wax silme işlerinde bez olarak bimdeki ikili-üçlü arada gelen büyük beşli paketlerdeki mikrofiber bezleri kullanabilirsiniz)
Kili suyla kaydırarak araç yüzeyindeki çıkmayan, yapışkan ufak tefek artıklar temizlenir. (turtle ın kil paketi varmış sanırım marketlerde bunu kullanabilirsiniz marka çok dert değil)
Çizikler ufaksa ve gözünüze batmıyorsa direk korumaya geçilebilir, ileride polisaj makinesi+pasta ile bu çizikleri de giderebilirsiniz.
Kalıcılıktan bahsettiğinize göre katı cila kullanmalısınız. Bunlar sür ve sil yöntemiyle gayet kolay uygulanabiliyor. Sizin yıkama periyodunuza, yıkamaya gösterdiğiniz özene göre birkaç ayda tekrarlanması gerekiyor. Marka derseniz marketlerde alternatif çok ama ben önermiyorum şahsen para kaybı bence netten alışveriş yaparsanız imkan çok.
Ben bikaç ayda tekrar tekrar uğraşamam derseniz, ve gene çizikler yokla az arasındaysa nano koruma ürünlerini araştırabilirsiniz. Yüzeyle kimyasal bağ kurarak dış etkenlerden korur, ufaktan parlaklık verir, hibrofobi etkisi birkaç ay sürer ve senelik koruma sağlar. Ha nano için çiziksiz bi yüzey tavsiye edilir. Yani boyayla güzel bağ kurabilmesi için güzel bi polisaj işlemi gerektirir öncesinde ona da dikkat ederek deneyebilirsiniz.

Berkay daha profesyonel bi yardımda bulunsana abicim :)

Ben kısaca bahsedeyim siz bu işle daha detaylı ilgilenmek istiyorsanız Berkay'ın dediği gibi bu konu üzerine forumlar mevcut aynı zamanda oraları da takip edebilirsiniz.

Araç yıkanır. (mikrofiber eldivenle, oto şampuanıyla ve çift kova yöntemiyle olabilir. Yer sıkıntısı varsa petrollerdeki basınçlı sular kullanılabilir. Yalnız kullandıkları köpük kimyasalına dikkat edin.)
Kurulanır.(kurulama ve wax silme işlerinde bez olarak bimdeki ikili-üçlü arada gelen büyük beşli paketlerdeki mikrofiber bezleri kullanabilirsiniz)
Kili suyla kaydırarak araç yüzeyindeki çıkmayan, yapışkan ufak tefek artıklar temizlenir. (turtle ın kil paketi varmış sanırım marketlerde bunu kullanabilirsiniz marka çok dert değil)
Çizikler ufaksa ve gözünüze batmıyorsa direk korumaya geçilebilir, ileride polisaj makinesi+pasta ile bu çizikleri de giderebilirsiniz.
Kalıcılıktan bahsettiğinize göre katı cila kullanmalısınız. Bunlar sür ve sil yöntemiyle gayet kolay uygulanabiliyor. Sizin yıkama periyodunuza, yıkamaya gösterdiğiniz özene göre birkaç ayda tekrarlanması gerekiyor. Marka derseniz marketlerde alternatif çok ama ben önermiyorum şahsen para kaybı bence netten alışveriş yaparsanız imkan çok.
Ben bikaç ayda tekrar tekrar uğraşamam derseniz, ve gene çizikler yokla az arasındaysa nano koruma ürünlerini araştırabilirsiniz. Yüzeyle kimyasal bağ kurarak dış etkenlerden korur, ufaktan parlaklık verir, hibrofobi etkisi birkaç ay sürer ve senelik koruma sağlar. Ha nano için çiziksiz bi yüzey tavsiye edilir. Yani boyayla güzel bağ kurabilmesi için güzel bi polisaj işlemi gerektirir öncesinde ona da dikkat ederek deneyebilirsiniz.

Aldigim en guzel cevap ALLAH razi olsun.ilk arabam ve hic bi bilgi sahibi olmadigim icin ne yyapacam biilmiyorum..ufak cizikleri gectim de sol arkà kapidaki 1 metrelik tirnaga takilan cizigi ne yapacam bilmiyom..kardesler yazdiklariniz icin cok tesekkur ederim..
Ayrica adamlar bu is icin cok para istiyo.yazik gunah.sadece bi cila atacak 50 tl diyor.cilaninkutusu ne kadar ki.atesleme bobininden edindigim aci tecrube sonrasi bu adamlara para kazandirmak istemiyorum.adamin bana 300 tl ye satmaya calustigini 134 tl ye aliyorum bu nasil bi ticaret anlayisi.kendim yaparim ama bu a adamlara para vermem

Geri