Aracım Bu Akşam Partikül Filtresi Temizliği Yaptı Arkadaşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Murat

Yönetici
Başkan
34-İstanbul
Siteyi ziyaret et
1.6 dizel 136 aracım park ettikten sonra anlık tüketim 1,5 lere çıkıp motor sesi yükseldi ve arka bagaj camı ısınmaya başladı temizlik esnasında 3. Dakika sonra normale döndü anlık 0.5 oldu işyeri ev mesafem kısa olduğu için ayda bir yapıyor bilginize selamlar

Önemli bir konu hocam birçok arkadaş bu uyarıyı görünce panikliyorlar çok fazla şey yapmamak lazım :) Günaydınlar saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Murat
Aracınız ilk kaç km yaptı bunu? şimdi kaç km de? Birde bir dahaki sefere partikül filtresi temizliği yaptığında videoya çekme şansınız varsa ve bunu paylaşırsanız bilgilendirici olur.

Aracı ben 28000 km aldım 1 ay oldu alalı 2 sefer filan yaptı kısa mesafede kullanıyorum aracı parkettimi anlık tüketime dikkat edin 1.5 civarıysa bekleyin temizlik yapıyordur yaklaşık 4 dakika sürüyor sonra normale dönüyor

Önemli bir konu hocam birçok arkadaş bu uyarıyı görünce panikliyorlar çok fazla şey yapmamak lazım :) Günaydınlar saygılar.

Hasip bey, arkadaşın bahsettiği gizli ya da pasif temizlik. Araç herhangi bir uyarı vermiyor bu durumda. Fakat arkadaşın belirttiği şeyler farketmenizi sağlar. Arka cam rezistansı devreye girer, kapatmanıza izin vermez. Anlık tüketim 1,5 civarına çıkar. Eğer bu temizlikleri birkaç kere bitirmeden kontağı kapatırsanız işte o zaman uyarı geliyor ve aracı sürmeye devam edin yazıyor.
Ben aracı ocak 2015 te aldığımda bu motor yeniydi, bazı yazılımsal eksikleri vardı bu konuda. Aslında mesafe çok da kısa değil, işe gitmek için 8-9 km gidiyorum ama sivas şartları, malum soğuk. Motor ısınmadığı için 10 günde bir yaklaşık, sürmeye devam edin uyarısı çıkıyordu. Nerden aldım lanet olsun diyecekken bir yazılım güncellemesi yaptılar, ondan sonra düzeldi şükür bu temizlik işleri. Gizli temizliği daha etkin kullanıyor araç ve sürmeye devam edin uyarısı çok çok daha az çıkıyor. Kışın belki bir kere çıkar o da normal, motor soğukta yeterince ısınamıyor.
İlk başlarda çok can sıkıcıydı ama artık o kadar sık yapmıyor. bu motoru yeni kullanacak arkadaşlara tavsiyem, gizli temizliği farkederseniz mümkün olduğunca, tamamlanmadan kontağı kapatmayın. Arkadaşın da belirttiği gibi, tamamlayınca anlık tüketim normal değerlerine düşüyor.

Tapatalk kullanarak iPad Pro aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Murat ve Hasip
@goktasoktay hocam aydınlatıcı bilgi için teşekkürler. Bu tarz pasif bir temizlik gayet mantıklı olmuş. Ahh dizel ahh :)

• Beğen
Tepkiler: goktasoktay
@goktasoktay hocam aydınlatıcı bilgi için teşekkürler. Bu tarz pasif bir temizlik gayet mantıklı olmuş. Ahh dizel ahh :)

Rica ederim. Ben ilk aldığımda beni bezdirmişti sürmeye devam edin uyarısı. Bir de 15 dk dan önce tamamlanmıyor. 2000-2500 devir civarı sabit sürmek gerekiyor. Hele acele bir işiniz varsa tam rezalet. Şükür yazılım çok iyi geldi. Yoksa ilk ayda arabamdan soğuyacaktım.

Tapatalk kullanarak iPad Pro aracılığıyla gönderildi

Geri