Önemli bir konu hocam birçok arkadaş bu uyarıyı görünce panikliyorlar çok fazla şey yapmamak lazım
Günaydınlar saygılar.
Hasip bey, arkadaşın bahsettiği gizli ya da pasif temizlik. Araç herhangi bir uyarı vermiyor bu durumda. Fakat arkadaşın belirttiği şeyler farketmenizi sağlar. Arka cam rezistansı devreye girer, kapatmanıza izin vermez. Anlık tüketim 1,5 civarına çıkar. Eğer bu temizlikleri birkaç kere bitirmeden kontağı kapatırsanız işte o zaman uyarı geliyor ve aracı sürmeye devam edin yazıyor.
Ben aracı ocak 2015 te aldığımda bu motor yeniydi, bazı yazılımsal eksikleri vardı bu konuda. Aslında mesafe çok da kısa değil, işe gitmek için 8-9 km gidiyorum ama sivas şartları, malum soğuk. Motor ısınmadığı için 10 günde bir yaklaşık, sürmeye devam edin uyarısı çıkıyordu. Nerden aldım lanet olsun diyecekken bir yazılım güncellemesi yaptılar, ondan sonra düzeldi şükür bu temizlik işleri. Gizli temizliği daha etkin kullanıyor araç ve sürmeye devam edin uyarısı çok çok daha az çıkıyor. Kışın belki bir kere çıkar o da normal, motor soğukta yeterince ısınamıyor.
İlk başlarda çok can sıkıcıydı ama artık o kadar sık yapmıyor. bu motoru yeni kullanacak arkadaşlara tavsiyem, gizli temizliği farkederseniz mümkün olduğunca, tamamlanmadan kontağı kapatmayın. Arkadaşın da belirttiği gibi, tamamlayınca anlık tüketim normal değerlerine düşüyor.
Tapatalk kullanarak iPad Pro aracılığıyla gönderildi