Aracım Çok Basık Sebebi ne olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan obenoben
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

obenoben

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar

1989 model opel omega sw(caravan) model aracım var. Aracımın arka tarafı çok basık.. Amortisörlerim de patlak kaçak yok.Helezon yaylardan dediler onları değiştirdim fakat gözle görülür bir fark olmadı. Araba da 3-4 kişi olunca yoldaki setlerden geçerken çeki demiri sürtüyor. Aracımın arkasından çeki demirinin üzerine ayağımla basıyorum beşik gibi sallanıyor ve çok yumuşak esniyor.. Acaba sorun amortisörler demi ? Yada ne olabilir?

Resim boyutu büyük olduğu için link veriyorum.Yöneticiler uygun görmezse değiştiriversin bi zahmet..

Resim için Tıkla

bana arka çamurlu ağzı düz olduğu için basık görünüyor gibi geldi. algısal bir şey. eğer çamurluk oval devam etseydi basık görünüm ortadan kalkardı. teknik olarak açıklama yapamam ancak benim şahsi görüşüm bu yönde.

amortisör sorunu var gibi
O şekilde salınım yapmaması gerek
test ettirip gerekirse orjinalleriyle değiştirmeli

bugün bir parçacı ile görüştüm amortisör almadan önce baktırın dedi.bu sorun için hangi parçasını baktırayım dedim ? arka da burç falan gibi bana anlamsız gelen şeyler söyledi. sonra düşündüm adam kısmen haklı gibi.. çünkü amortisör bozuldu diyelim,ikisi de aynı anda mı bozuldu? ya kaçaıda görünmüyor.. lütfen bana fikir verin arkadaşlar..bakan ustaların tahmin edememeleri ve gereksiz harcamalar yapmak istemiyorum..

sonunda işi çözdük..basıklığı yaylardan,salınım amortisörlerden.. yan sanayi helezon yay taktım,kırık ve yıpranmış GM helezon yaylarından daha kötü çıktı. parça bulamadığım için yan sanayi yay taktırmıştım. eski yaylara get koyarak sorunu biraz çözdük. çıkardığımız amortisör neredeyse kendi kendine hareket edecek hale gelmiş bitmiş..herkese iyi forumlar..

Geri